Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Villarreal otthonában szerzett meg nagyon fontos három pontot az Atlético Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 30. fordulójának zárómérkőzésén a Villarreal látta vendégül az Atlético Madridot.

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

Az Atlético Madrid jól kezdte a mérkőzést és már a 9. percben megszerezték a vezetést. Rodrigo Riquelme tekert egy szögletet a rövid irányába, amire Witsel mozgott ki remekül, majd nagyon gyönyörűen csúsztatta a labdát a hosszú felsőbe, így Jörgensennek esélye sem volt hárítani. Az Atletinek ezen kívül voltak még lehetőségei gólt szerezni, Samu Lino lövését védte bravúrral Jörgensen, valamint Riquelme eresztett meg egy távoli lövést, ami kis híján a bal felsőben kötött ki. A Villarreal nem talált kaput az első félidőben, Gerard Moreno próbálkozott távoli lövésekkel, de centikkel mindkét ízben elvétette a kaput.

A második félidő elején azonnal egyenlíteni tudott a Villarreal, Gerard Moreno tolta tovább a 16-os előterében a labdát Alexander Sörlothnak, aki egy átvételt követően remekül lőtt 16 méterről a bal alsóba. A 85. percben kis híján újra megszerezte a vezetést a vendég együttes, de a csereként beálló Alvaro Morata csak a felsőlécet találta el. Egyetlen perccel később a hazaiak is megszerezhették volna a vezetést, azonban Dani Parejo centikkel fölé lőtt. A 87. percben viszont a vendégeknek sikerült ismét előnyhöz jutni, Azpilicueta passzát követően Saúl Niguez kilőtte a jobb alsó sarkot. Az Atlético Madrid a győzelmével feljött a 4. helyre, míg a Villarreal maradt a 10. pozícióban.

Villarreal – Atlético Madrid 1-2 (0-1)
Helyszín: Estadio de la Ceramica (Villarreal), Vezette: M. López
Gólszerzők: Sörloth (50.) ill. Witsel (9.), Saúl (87.)
Sárga lap: Capoue (27.), Parejo (58.), Mosquera (90+4.) ill. Griezmann (26.), Barrios (62.), Saúl (90+2.)
Kiállítás:ill.

Villarreal: Jörgensen – Mosquera, Mandi, Albiol (Pedraza 81.), Cuenca – Capoue (Comesana 65.), Parejo, Coquelin (Baena 65.) – Moreno (Traoré 81.), Sörloth, Guedes (Morales 71.). Vezetőedző: Marcelino

Atlético Madrid: Oblak – Llorente, Giménez, Witsel (Azpilicueta 66.), Reinildo, Lino – Griezmann (Correa 66.), Koke, Barrios (Saúl 84.), Riquelme (Savic 46.)- Depay (Morata 66.). Vezetőedző: Diego Simeone

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 30. forduló eredményei:
Péntek:
Cádiz – Granada 1-0

Szombat:
Getafe – Sevilla 0-1
Almería – Osasuna 0-3
Valencia – Mallorca 0-0
Barcelona – Las Palmas 1-0

Vasárnap:
Celta Vigo – Rayo Vallecano 0-0
Girona – Betis 3-2
Deportivo Alaves – Real Sociedad 0-1
Real Madrid – Athletic Bilbao 2-0

Hétfő:
Villarreal – Atlético Madrid 1-2

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore