Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért nem számított Bielsa a veterán sztárcsatáraira

Az uruguayi válogatott márciusi felkészülési mérkőzésein nem kapott meghívást a keretbe az ország két veterán csatárlegendája…

(Photo by ANP via Getty Images)

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőkön jól teljesítő uruguayi válogatott szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa a márciusi felkészülési mérkőzésekre nem hívta meg a nemzeti csapathoz a veterán kora ellenére mindig gólerős Luis Suárezt és Edinson Cavanit:

“Természetesen mindketten jogosultak a válogatottban való szereplésre, sosem mondtam azt, hogy nem számítok rájuk többet. Minden meccset megnézek, értékelek és döntéseket hozok. Most úgy gondoltam, hogy a fiatalabb játékosokat szeretném kipróbálni, de ez nem jelenti azt, hogy végeztek velük, ugyanúgy figyelemmel kísérem Cavani és Suárez meccseit is.”

A két 37 éves veterán gólgyáros közül Cavani kilenc bajnokin öt gólt szerzett a Boca Juniors színeiben, míg Suárez hét meccs alatt ötször volt eredményes az MLS-ben szereplő Inter Miamiban.

Az uruguayi válogatott a múlt heti felkészülési mérkőzései során 1-1-es döntetlent játszott Baszkföld alkalmi válogatottjával, valamint 2-1-re kikapott Elefántcsontpart ellen.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!