Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: Lacazette duplázott, simán jutott be a döntőbe a Lyon

A Francia Kupában a hétközben rendezték meg az elődöntőket, és a kedd esti mérkőzésen a Lyon a másodosztályú Valenciennes csapatával mérkőzött meg a fináléba jutásért.

A Lyon erőteljesen kezdte a mérkőzést és megpróbálta kihasználni a hazai pálya előnyét. A 6. percben Nuamah szerezhetett volna vezetést a hazaiaknak, azonban Louchet hatalmas bravúrral hárítani tudott. A 11. percben Orel Mangala járt közel a gólhoz, de csak a kapufát találta el az OL középpályása.

A vezetést az 51. percben sikerült megszereznie a Lyonnak tizenegyesből, a rutinos támadó, Alexandre Lacazette értékesített a videobírózást követően megítélt büntetőt. Az 57. percben Lacazette megszerezte saját maga és csapata második gólját is, egy remek támadás végén Benrahma passzolt a francia csatárnak, aki megverte védőjét majd higgadtan lőtt a kapuba 7 méterről. A 75. percben két cserejátékos hozta össze a mindent eldöntő harmadik gólt, Rayan Cherki kapott egy labdát a 16-oson belül, majd erőből a kapu elé lőtte az üresen érkező Gift Orbannak a labdát, aki 2 méterről bevette a vendégek kapuját.

A Lyon tehát sima 3-0-ás győzelemmel jutott be a döntőbe, ahol a PSG – Rennes párharc győztesével találkoznak majd.

Lyon – Valenciennes 3-0 (0-0)
Helyszín: Parc Olympique Lyonnais (Lyon), Vezette: S. Frappart
Gólszerzők: Lacazette (51. – büntetőből, 57.), G. Orban (75.) ill.
Sárga lap: Clinton Mata (39.), Lacazette (51.) ill. Woudenberg (74.), Flamarion (90+2.), Basse (90+5.)
Kiállítás:ill.

Lyon: Lucas Perri – Clinton Mata (Maitland-Niles 80.), O’Brien, Caleta-Car, Tagliafico – Caqueret, Matic (Cherki 72.), Mangala (Tolisso 56.) – Nuamah (Balde 80.), Lacazette (G. Orban 72.), Benrahma. Vezetőedző: Pierre Sage

Valenciennes: Louchet – Cuffaut, Linguet (El Amri 73.), Woudenberg, Basse – Moursou (Banse 73.), Masson (Flamarion 80.) – Lilepo, Knockaert (Foe Ondoa 87.), Hamache – Doucoure (Boutoutaou 80.). Vezetőedző: Ahmed Kantari