Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci Szuperliga: újabb vereséget szenvedett a Basel, már biztosan elúszott a felsőházi rájátszás

A svájci labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 30. fordulóját hétközben rendezték, és a keddi játéknapon a bajnoki címért küzdő Lugano otthonában lépett pályára a pocsék szezont futó Baselt.


A két csapat ugyan a helyzetek számát tekintve kiegyenlített mérkőzést játszott, azonban gólt csak a hazaiaknak sikerült szereznie. A 44. percben szerezte meg a Lugano a vezetést, Renato Steffen tekert középre egy szögletet, amire Albian Hajdari érkezett a legjobb ütemben és a kapu bal oldalába bólintott. A 69. percben megduplázták előnyüket a hazaiak, egy jobb oldalról érkező beívelést követően nem tudtak felszabadítani a vendégek rendesen, így a labdára lecsapott Renato Steffen és kapásból a jobb felsőbe lőtt.

A Lugano az újabb győzelmével két pontra megközelítette a második helyen lévő Servette csapatát, míg három pontra a listavezető Young Boyst. A Basel pedig óriási gödörben van és már biztosan nem lesz meg a felsőházi rájátszást érő hatodik hely, így az alsóházi, osztályozóban kell majd szerepelniük és akár ki is eshetnek.

Lugano – Basel 2-0 (1-0)
Helyszín: Stadio di Cornaredo (Lugano), Vezette: A. Dudic
Gólszerzők: Hajdari (44.), Steffen (69.) ill.

A 30. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Kedd:
Lugano – Basel 2-0

Szerda:
20:30 Servette – Lausanne Ouchy
20:30 Zürich – Winterhur

Csütörtök:
20:30 Lausanne – St. Gallen
20:30 Luzern – Yverdon
20:30 Young Boys – Grasshoppers

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore