Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: Mbappé góljával nyert a PSG és bejutott a döntőbe – videóval

A Francia Kupában a hétközben rendezték meg az elődöntőket, és a szerdai játéknapon a PSG a Rennes csapatával mérkőzött meg a fináléba jutásért.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A 12. percben Kylian Mbappé megszerezhette volna a vezetést a csapatának, azonban lövését Steve Mandanda hatalmas bravúrral a felső lécre tudta ütni a labdát. Még ugyanebben a percben a vendégek előtt is nagy lehetőség adódott, Kalimuendo lőhetett ígéretes helyről, de Donnarumma hárítani tudott. A 37. percben büntetőhöz jutott a PSG, amelyet Mbappé végzett el, de Mandanda eltalálta az irányt és védeni tudta a francia gólgyáros tizenegyesét. A 40. percben javította hibáját Mbappé, a 40. percben Fabián Ruiztól kapott egy indítást, becipelte a 16-oson belülre a labdát egészen lövőhelyzetig, majd célba vette a rövidsarkot, de megpattant az egyik védő lábán, így becsapta az elmozduló Mandandát és a kapuba szédelgett a labda.

A második félidőben folytatódott Mbappé és Mandanda párharca, az 53. és 58. percben is ígéretes helyzetből lőhetett kapura a támadó, azonban a kapus mind a két alkalommal hárítani tudott. A 66. percben egy nagy bedobást követően Terrier csúsztatott meg egy labdát tudatosan középre, amelyet utána Kalimuendo bólinthatott kapura Hakimi mellől, de centikkel elvétette a kaput. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, azonban komoly gólszerzési esély már nem volt. A PSG ennek következtében Mbappé góljának köszönhetően bejutott a döntőbe, ahol majd május 25-én a Lyonnal találkoznak.

PSG – Rennes 1-0 (1-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Vezette: R. Buquet
Gólszerző: Mbappé (40.) ill.
Sárga lap: Dembélé (69.) ill. Seidu (81.)
Kiállítás: ill.

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos (Pereira 75.), L. Hernández, Mendes (Skriniar 75.) – Zaire-Emery (Ugarte 76.), Vitinha, Ruiz – Dembélé (Asensio 76.), Mbappé, Lee Kang-In (Kolo Muani 84.). Vezetőedző: Luis Enrique

Rennes: Mandanda – G. Doue (Seidu 56.), Omari, Theate, Truffert – Santamaria (Le Fee 76.), Gouiri (I. Salah 82.), Bourigeaud, Blas (Terrier 56.), D. Doue (Rieder 82.) – Kalimuendo. Vezetőedző: Julien Stephan

A mérkőzés videós összefoglalója: