Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: kiütéses győzelemmel jutott a döntőbe a Bayer Leverkusen – videóval

Hétközben rendezték a Német Kupa elődöntőit, a szerdai napon pedig a sorozat favoritja, a Bayer Leverkusen látta vendégül a másodosztályú Fortuna Düsseldorfot.

(Photo by Christof Koepsel/Getty Images)

A Leverkusen korán megszerezte a vezetést, Patrik Schick irányába készített le egy labdát Granit Xhaka, azonban a cseh csatár szorongatott helyzetben elvétette a labdát, de az így pont Frimpong előtt kötött ki, a holland játékos pedig 10 méterről erőből a léc alá lőtt. A 20. percben megduplázta előnyét a hazai alakulat, Wirtz tette le a labdát a Düsseldorf térfelének közepén Adlinak, aki bevezette a 16-oson belülre, majd remekül lőtte ki 15 méterről a hosszú sarkot. A “gyógyszertáriak” már a 35. percben végleg eldöntötték a továbbjutás sorsát, Adli adott remek passzt Wirtznek, aki átvételt követően megtolta a labdát és remekül lőtt a bal alsóba.

A második félidőben sem állt le a Leverkusen a gólszerzéssel, a 60. percben Wirtz megszerezte második találatát is, a német játékos egy büntetőt tudott értékesíteni. A 69. percben az ezúttal is remekül játszó Alejandro Grimaldo is betalálhatott volna egy távoli szabadrúgásból, azonban kicsivel elmérte a kaput a spanyol játékos. A hátralévő időben már nem erőltette meg magát a hazai csapat, de így is nagyon sima győzelemmel jutottak be a döntőbe, ahol a Kaiserslauternnel mérkőznek majd meg a “gyógyszertáriak”.

Leverkusen – Düsseldorf 4-0 (3-0)
Helyszín: BayArena (Leverkusen), Vezette: C. Dingert
Gólszerzők: Frimpong (7.), Adli (20.), Wirtz (35., 60. – büntetőből) ill.
Sárga lap:ill. Tzolis (37.)
Kiállítás:ill.

Leverkusen: Kovar – Stanisic, Tah, Tapsoba – Frimpong, Andrich, Xhaka (Kossounou 78.), Grimaldo (Hincapie 71.) – Adli (Tella 65.), Wirtz (J. Hofmann), Schick (Boniface 65.). Vezetőedző: Xabi Alonso

Düsseldorf: Kastenmeier – Zimmermann (Vermeij 85.), Siebert, A. Hoffmann (Quarshie 46.), Iyoha (Jastrzembski 76.) – Oberdorf, Engelhardt – Klaus (Sobottka 46.), Johannesson, Tzolis – Mustapha (Niemiec 65.). Vezetőedző: Daniel Thioune

A mérkőzés videós összefoglalója:
hamarosan…