Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nincs veszélyben a magyar válogatott játékosának Eb-szereplése

A magyar válogatott mindkét márciusi felkészülési mérkőzését végig játszotta, majd klubcsapatához visszatérve megsérült a védő…

(Photo by Srdjan Stevanovic – UEFA/UEFA via Getty Images)

A ciprusi Omonia Nicosiában egyébként is kevés játéklehetőséghez jutó Lang Ádám a közelmúltban egy edzésen kisebb sérülést szenvedett, de ő maga erősítette meg a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hogy nem kellett hosszabb kihagyástól tartania:

“Az egyik csapattársammal egyszerre mentünk a labdáért, ő egy ütemmel előbb ért oda, és belerúgtam a talpába, a stoplikat találtam el. Ez a rúgás nem kis erővel történt, ami miatt megrepedt a csont a lábfejemben. A törés kifejezést túlzásnak érzem, apró csontrepedésről van szó, ami korlátoz a mozgásban. Ha hivatalos szeretnék lenni, úgy fogalmaznék, hogy az első lábközépcsontom megrepedt.”

“Nyilván éreztem, hogy valami történt, de tudtam, hogy nem súlyos. Az eset után azonnal próbálgattam a lábam, s azt éreztem, esélytelen a mozgás, nem is erőltettem. Rögtön elvittek röntgenre, és a felvételek alapján már elkészülhetett a pontos diagnózis. A kontakt pillanatában sejtettem, hogy kihagyás vár rám, de azt is tudtam, hogy nem hosszú. Egyáltalán nem gondoltam arra, hogy veszélyben lenne az Európa-bajnoki részvétel” – tette hozzá a rutinos hátvéd.

A 31 éves hátvéd az aktuálisan futó idényben változó lehetőséget kapott a ciprusi csapatnál, a legutolsó négy bajnokin például csak néhány perc jutott számára. Lang a 2023-2024-es szezon eddig eltelt szakaszában 15 mérkőzésen jutott szóhoz, mellőzése ellenére a magyar válogatottban viszont alapember, Marco Rossi csapatában a Törökország és a Koszovó elleni mérkőzéseket is teljes hosszában végig játszotta, utóbbin egy gólpasszt is jegyzett.