Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Fenerbahce döntött, hogy visszalép-e a bajnokságtól

A török bajnokság (Süper Lig) 2023-2024-es kiírásában több mérkőzés is botrányos körülmények között zajlott…

(Photo by Huseyin Yavuz /dia images via Getty Images)

A Fenerbahce kedd délután rendkívüli közgyűlést tartott, melyen a klubtagok arról döntöttek, hogy a csapat az idény végéig biztosan marad a török első osztályban.

A március 17-i Trabzonspor-Fenerbahce (2-3) mérkőzés után a hazai szurkolók a pályán ünneplő vendégjátékosokra támadtak, melyet azóta is mindkét fél vitat. A vendégek az őket ért atrocitás miatt kilátásba helyezték a bajnokságtól való visszalépésüket, míg a trabzoniak nevetségesnek tartják, hogy a szurkolókat verő játékosok Osayi Samuel és Jayden Oosterwolde nem kaptak valódi büntetést, ehelyett hősként ünnepelték őket.

“Ha szükséges, inkább alacsonyabb ligában játszunk” – mondta korábban Ali Koc elnök.

A rendkívüli közgyűlés első lépéseként bejelentették, hogy átlépték a minimális 22 588-as létszámot, ami a döntéshozatalhoz kell. Erol Bilecik, a klub alelnöke így nyilatkozott: “Azért vagyunk itt, hogy megkérdőjelezzük a Fenerbahcéval szemben évek óta elkövetett igazságtalanságokat, és közös döntést hozzunk. A Trabzonspor-mérkőzésen a futballistáink elleni támadás volt az utolsó csepp a pohárban. Mérföldkőnek számító napot élünk a török ​​sport történetében.”

Végül a klubelnök bejelentette, hogy a szezon végén, három hónap múlva újratárgyalják a kilépés lehetőségét.

A Fenerbahce jelenleg a Galatasaray mögött a második helyen áll a török bajnokságban.