Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: jöhet az úgynevezett “luxusadó” bevezetése! – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint az angol Premier League-ben a közeljövőben egy komoly változtatást eszközölhetnek, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, vagy ismertebb nevén az NBA mintájára. 

 

A Daily Mail újságírója, Mike Keegan elsők között számolt be arról a szabálymódosításról, amely az angol élvonal működését alapjárataiban változtathatná meg a közeljövőben.

A Premier League vezetése a hírek szerint vizsgálja, hogy az NBA mintájára úgynevezett luxusadót vessen ki azon klubokra, amelyek túlköltekezik magukat a játékosok vásárlása és fizetése terén.

A luxusadó lényege, hogy eltörölnék vele a pontelvonásokat, sokkal inkább gazdasági alapon működne tovább a liga, hiszen a túlköltekezők – kiknek a büntetése a kiadásaikkal lenne arányos – által befizetett plusz költségeket szétosztanák a szabályhoz magukat tartó klubok között.

Az első beszámolók szerint a Premier League célja, hogy a legjobb játékosok továbbra is a ligán belül maradjanak, a klubok pedig így lényegében maguk dönthetnek arról, hogy vállalják-e a túlfizetést vagy sem.

Érdekesség, hogy minderre azok után kerülhet sor a PL-ben, hogy az idei szezonra egyre több csapat került vagy kerülhet bajba a már megtörtént, vagy belebegtetett pontlevonások következtében, már ami a túlköltekezéseket illeti – A hírek szerint erre is reagálni a liga vezetése az új módosítással.