Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: rangadót veszített a listavezető Ipswich, bukhatják első helyüket a forduló végére

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 41. fordulójának szombati játéknapjának a nyitómérkőzésén a rájátszásért küzdő Norwich látta vendégül a bajnoki címért harcoló Ipswich együttesét.

(Photo by Nigel French/PA Images via Getty Images)

Mindkét csapat számára csak a győzelem volt az elfogadható, ha szeretnék elérni céljaikat, azonban emiatt pont az ellenkezője sült el, ugyanis a stabil védekezésre épített mind a két együttes, így alig volt az első félidőben normálisan végigvezetett akció. Azonban a hazaiaknak egy szabadrúgásból sikerült megszerezniük a vezetést, a 39. percben Marcelino Nunez a kígyótérről elvállalt egy lövést, ami nem tűnt túl bonyolult feladatnak, viszont Hladky későn indult el a lövésre, és már csak beleérni tudott a labdába, védeni nem.

A második játékrészben sem voltak túl aktívak támadásban a csapatok, viszont ez a hazaiaknak az eredmény tudatában teljesen megfelelt. Az egyetlen komoly lehetőség a Norwich előtt adódott a 70. percben, azonban Joshua Sargent a szólója végén nem helyezte elég pontosan a labdát, ezért Vaclav Hladky hárítani tudott. A mérkőzést így a Norwich nyerte és nagyon fontos három pontot gyűjtött be a rájátszásért harcoló “kanárik”, míg az Ipswich bukhatja első helyét, sőt, a még biztos feljutást érő második pozíciót is, amennyiben a Leicester és a Leeds is megnyeri a délutáni mérkőzését.

Norwich – Ipswich 1-0 (1-0)
Helyszín: Carrow Road (Norwich), Vezette: M. Donohue
Gólszerző: M. Nunez (39.) ill.

A 41. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Rotherham – Plymouth 0-1

Szombat:
Norwich – Ipswich 1-0
16:00 Blackburn – Southampton
16:00 Cardiff – Hull
16:00 Coventry – Leeds
16:00 Huddersfield – Millwall
16:00 Leicester – Birmingham
16:00 Middlesbrough – Swansea
16:00 QPR – Sheffield Wednesday
16:00 Stoke – West Bromwich
16:00 Sunderland – Bristol City
16:00 Watford – Preston

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore