Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a Feyenoord kegyetlenül kiütötte az Ajaxot – videóval

A szombati rangadó után vasárnap ugyancsak játszottak egy pikáns párharcot a holland bajnokság (Eredivisie) 29. fordulójában, amikor a címvédő Feyenoord látta vendégül a hullámzó AFC Ajaxot…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

A Feyenoord még a vártnál is simábban, félidőnként három-három gólt szerezve 6-0-ra ütötte ki a gyengélkedő AFC Ajaxot. A rotterdamiak gyakorlatilag a kezdő sípszótól ráronttak a vendégekre és folyamatos nyomás alatt tartották a visszatérő Rulli ketrecét. A hazaiak próbálkoztak becsülettel, de a nagy nyomás ellenére jó ideig csak kihagyott helyzetekig jutottak. Az első félóra végén megtört a jég, amikor Minteh lefordulását követően egy kiugrás végén Igor Paixao pöccintette a hálóba a vezetést érő találatot. Két perccel később az előző gólpassza után Yankuba Minteh maga is eredményes tudott lenni, miután Nieuwkoop bejátszását váltotta gólra. A Feyenoord hengerének ezzel még nem volt vége, az első félidő ráadásában egy szöglet után a vendégek képtelenek voltak felszabadítani, végül David Hancko pofozta be a hálóba a hazaiak harmadik gólját. Ezzel már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét a címvédő. A szünetben az Ajax két cserével próbált frissíteni, de John van’ t Schip csapata továbbra sem talált az ellenszert a sokkal frissebb és motiváltabb házigazda lendületes játékára. Tíz perc elteltével a Feyenoord a második félidőben is megszerezte az első gólját, miután Yankuba Minteh a tizenhatoson belülre érve két védő díszkíséretében lőtt könnyedén a hosszú sarokba. Kisvártatva egy labdavesztést követően Quinten Timber átlövése is a hálóban kötött ki, majd újabb öt perccel később Igor Paixao is megszerezte a második gólját, egy tizenhatoson belüli kavarodást követően a lövése a felső lécről pattant a gólvonal mögé. Miután a második játékrész felénél már 6-0 volt az állás, az Ajax teljesen padlóra került, a hazaiak pedig megkönyörültek rajtuk és a hátralévő időben már nem szorgalmazták, hogy mindenképpen további találatokat szerezzenek, így beérték hat góllal.

A Feyenoord öt fordulóval a bajnokság vége előtt így is 9 ponttal van lemaradva az éllovas PSV Eindhoventől, míg az Ajax ebben a fordulóban visszacsúszott az Eredivisie hatodik helyére.

Feyenoord – AFC Ajax 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Paixao (34., 67.), Minteh (36., 56.), Hancko (45+2.), Timber (62.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore