Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: Antuna duplájával győzte le a Cruz Azul a Monterrey-t – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Clausurájának 14. fordulójában vasárnapra virradóra a forduló előtti listavezető CF Monterrey a mostanában hullámvölgybe kerülő Cruz Azul otthonába látogatott a fővárosba…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

A Cruz Azul hazai környezetben 2-1-es sikert aratott a forduló előtti listavezető CF Monterrey ellen, és két pontra megközelítette legyőzöttjét. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést és már az első tíz percen belül két gólt szerezhettek volna, azonban mindkét kiugrás végén szerzett találatot les miatt érvénytelenítették. A Cruz Azul továbbra is lendületben maradt és több támadást vezetett, a vendégek kizárólag a kontrákban bízhattak, melyekből néhányszor össze tudták zavarni a mexikóvárosiak védelmét. Bár mindkét oldalon nyíltak gólszerzési lehetőségek, az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget. A házigazda a második játékrészt is nagy elánnal kezdte és pár perc után már érvényes gólt szerezve a vezetést is megkaparintotta, miután Rivero kiugratásából Uriel Antuna a kifutó Andrada felett a hálóba emelve volt eredményes. A vezetés ellenére a Cruz Azul továbbra is lendületben maradt, és több alkalommal is növelhette volna előnyét, azonban a helyzetek kimaradtak. Ehelyett a második játékrész derekánál a Rayados némileg váratlanul kiegyenlített, miután Victor López átlövése kötött ki Mier ketrecében. Mindössze három percig volt döntetlen az állás, ugyanis a 70. minutumban Uriel Antuna jobbról betört a tizenhatoson belülre, majd ballal mintaszerűen lőtte ki a hosszú alsót, újból előnyhöz juttatva az övéit. A hajrában a vendégek hiába próbálkoztak, a Cruz Azul nem egyszer akár növelhette is volna vezetését, de végül egygólos győzelmet aratott.

A Monterrey egymást követő második vereségével elvesztette vezető helyét, a Club América egy döntetlennel állt egy ponttal az élre, míg a Cruz Azul a negyedik helyen három pontra van az éllovastól.

Cruz Azul – CF Monterrey 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Antuna (49., 70.), ill. V. López (67.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore