Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: a Sporting CP a Benfica legyőzésével került közel a bajnoki címhez – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 28. fordulójának szombat esti rangadóján a két lisszaboni óriás, az első két helyen álló Sporting CP és Benfica csapott össze egymással…

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Az éllovas Sporting CP egy korai és egy késői találattal 2-1-re legyőzte a városi rivális Benficát, így jelentős lépést tett a portugál bajnoki cím felé. A zöld-fehérek már az első percben megszerezték az előnyt, miután Geny Catamo Goncalves bal oldali bejátszást követően a hosszú oldalról érkezve lőtt közelről a léc alá. A folytatásban inkább a Benfica próbálkozott az egyenlítésért, de a nagyobb lehetőségek rendre a Sporting előtt adódtak a hazaiak villámgyors ellentámadásait követően. Az első félidő ráadásában aztán a “sasok” kiegyenlítettek, miután Di María kapu elé ívelt szabadrúgását Alexander Bah bólintotta a kapuba. Az első játékrész így 1-1-es döntetlennel ért véget. A szünet utáni folytatásban a Sporting ismét aktivizálta magát, néhány perc elteltével Gyökeres életerős lövése a felső lécet találta el. A hazaiak ugyan többet támadtak, a Benfica viszont a kontrákból alakított ki rendre veszélyes helyzeteket és nem egyszer közel járt a második gólhoz, Israel azonban remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól. A rendes játékidő lejárta után mégis a Sporting szerezte meg a mindent eldöntő második gólt, miután egy szöglet utáni lecsorgó labdát Geny Catamo bombázott nagy erővel Trubin hálójába.

A Sporting ezzel a győzelemmel már négy ponttal előzi meg a Benficát, amely ráadásul egyel több mérkőzést játszott nála.

Sporting CP – Benfica 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Catamo (1., 90+1.), ill. Bah (45+3.)
Kiállítva:ill. Aursnes (90+8.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore