Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Flamengo kettős győzelemmel hódította el az állami bajnoki címet – videóval

A brazil állami bajnokságok közül a Rio de Janeiro környéki csapatok versengésében (Campeonato Carioca) a Flamengo volt a döntő nagy esélyese…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A riói állami bajnokság (Campeonato Carioca) döntőjében a Flamengo az idegenbeli 3-0-s siker után 1-0-ra hazai pályán is legyőzte a Nova Iguacut, így fölényesen nyerte meg a sorozatot. Az első mérkőzés után a visszavágó csak formalitásnak ígérkezett, és bár a szerényebb képességű vendégek minden tőlük telhetőt megtettek, idővel a Rubro-negro jelentős tudásbeli fölénye felszínre jött. Az első játékrész még kiegyenlített küzdelmet hozott és nem esett találat, a második félidőben azonban a Flamengo egyre nagyobb erőfeszítéseket tett, hogy kiszolgálja a hazai publikumot és több helyzetet alakított ki. Sokáig csak kimaradt lehetőségekig jutottak, ám negyedórával a vége előtt Bruno Henrique bevágta a győztes gólt, így a Flamengo kettős győzelemmel ünnepelhette az állami bajnoki címet.

Az állami rekorder Flamengo összességében 38. alkalommal lett a Carioca bajnoka, ám 2021 óta először hódították el ismét a bajnoki címet.

Flamengo – Nova Iguacu 1-0 (0-0)
Gólszerző: Bruno Henrique (75.), ill.
Győztes: a Flamengo 4-0-s összesítéssel

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!