Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Palmeiras a Santos legyőzésével nyerte meg az állami bajnokságot – videóval

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra rendezték a Sao Pauló-i és környéki csapatok állami bajnokságának (Campeonato Paulista) döntőjét a Palmeiras és a Santos között…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

Az első mérkőzésen az országos szinten a másodosztályba kieső Santos még 1-0-ra győzött, azonban a vasárnapi visszavágón a Palmeiras 2-0-s győzelmet aratva elhódította az állami bajnoki címet. A meccs elején még mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, majd a hátrányban lévő Verdao egyre inkább átvette az irányítást. A hazai csapat az első félóra végeztével büntetőhöz jutott, az Endrick által kiharcolt tizenegyest Raphael Veiga lőtte magabiztosan Joao Paulo kapujába. A vezetés megszerzése után a Palmeiras tovább fokozta a nyomást és több nagy lehetőséget alakított ki, de az első félidőben nem tudtak újabb gólt szerezni, így egygólos előnnyel mehettek a szünetre. A térfélcsere után sem változott a játék képe, a Palmeiras futószalagon alakította ki a lehetőséget, a Santos minden erejével a védekezésre koncentrált. A második játékrész derekánál előbb Endrick ajtó-ablak helyzetben az oldalhálót találta el, majd kisvártatva Flaco López lefejelt labdáját Aníbal Moreno piszkálta be közelről a hálóba. Ezzel a Palmeiras megfordította a párharcot és a hátralévő játékidőben biztosan megőrizte előnyét az állami bajnoki címért.

A zöldmezesek zsinórban harmadszor, összességében pedig 26. alkalommal nyerték meg a Paulista-bajnokságot.

Palmeiras – Santos 2-0 (1-0)
Gólszerzők: R. Veiga (32. – büntetőből), A. Moreno (67.), ill.
Győztes: a Palmeiras 2-1-es összesítéssel

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!