Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kész új szerződést adni kulcsjátékosának a Manchester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese szeretne új szerződést adni kulcsjátékosának, Rodrinak.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb beszámolói alapján a Manchester City vezetősége szeretne szerződést hosszabbítani a csapat egyik legfontosabb játékosával, Rodrival. A védekező középpályásnak ugyan a jelenlegi kontraktusából még három év hátra van, de a vezetők szeretnék a posztján a világ egyik, ha jelenleg nem a legjobb játékosát minél hosszabb ideig a klubhoz láncolni. Ennek érdekében a hírek szerint további két évre, azaz 2029 nyaráig szóló hosszabbítási ajánlatot tennének Rodri elé, ami jelentős fizetésemeléssel is párosulna. A források alapján ugyanis Rodri jelenlegi 180 ezer fontos heti fizetését felemelnék 300 ezer fontra. Az nem meglepő, hogy a City ennyire ragaszkodik Rodrihoz, hiszen a középpályás ebben a szezonban is kimagasló teljesítményt nyújt, 40 mérkőzésen már 20 találatban vállalt szerepet, 8 gól és 12 assziszt formájában, emellett pedig a tavalyi triplázásban is elévülhetetlen érdemei voltak. A hírek szerint ugyanakkor a vezetők nem siettetik Rodrit az új szerződéssel kapcsolatban, sokkal inkább a nyáron, szeretnék tető alá hozni az új megállapodást a 27 éves játékossal, aki a beszámolók alapján nagyon jól érzi magát a manchesteri csapatnál.

Rodri 2019 nyarán 70 millió euró ellenében került a Manchester Cityhez az Atlético Madridtól. A klub színeiben azóta 247 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 25 gólig és 28 gólpasszig jutott. Piaci értékét 110 millió euróra teszi a transfermarkt.