Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: fordulatokban gazdag, hatgólos meccsen ikszelt a Real Madrid a címvédő ellen! – videóval

Rendkívül izgalmas mérkőzést játszott egymás ellen a Carlo Ancelotti vezette Real Madrid és a Pep Guardiola által irányított Manchester City a Santiago Bernabéuban. A párharc első találkozója 3-3-as döntetlennel ért véget a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. 

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Manchester City már a 2. percben megszerezte a vezetést a Real Madrid ellen a Bernabéuban! Bernardo Silva végzett el szabadrúgást 21 méterről, a portugál váratlanul kapura küldte a távoli pontrúgást beadás helyett, Lunin erre nem számított, bár az ukrán kapus beleért a lövésbe, de védeni nem tudott. A 7. percben Erling Haaland lőtt éles szögből kapura, Lunin ezúttal résen volt és hárította a norvég csatár közeli próbálkozását. A 12. percben egyenlített a Real Madrid! Camavinga eresztett meg egy távoli lövést, mely irányt változtatott Rúben Diason, így Ortegának esélye sem volt a védésre. A 14. percben fordított Carlo Ancelotti legénysége! Vinícius Júnior átadását követően Rodrygo lépett meg a szélen, bár Akanji beérte a brazil támadót, de megállítani nem tudta, a kapujából kimozduló Ortega pedig ugyan lábbal beleért a labdába, ám az végül így is a hálóba gurult. A 33. percben Grealish előtt adódott nagy lehetőség, ám a lövését blokkolta Tchouaméni, nagy mentés volt a francia részéről. A 34. percben Vinícius Júnior készített elő Rodrygo számára, azonban a 18 méterről megeresztett lövése nagyon csúnyán a kapu mellé szállt. A 41. percben Vinícius Júnior került helyzetbe, ám a brazil támadó nem túl erős közeli lövését könnyedén védte Ortega. Az első félidőben már nem született több gól, így 2-1-es állásról várhattuk a folytatást. 

A szünetet követően a Real Madrid előtt adódott lehetőség először, az 53. percben Bellingham szerzett labdát, majd két csel után lőtt, az angol játékosa próbálkozása azonban elment Ortega kapuja előtt. A 55. percben Grealish ívelt a kapu elé szabadrúgásból, melyet követően Rodri fejelt a léc fölé. Az 56. percben Rodrygo passza után Vinícius Júnior került ziccerbe, lövése végül a léc fölé szállt. A 65. percben egyenlített Pep Guardiola együttes! Stones átadását követően Phil Foden akasztott hatalmas gólt Lunin hálójába. A 71. percben fordított, de fogalmazhatunk úgy is, hogy újra a Manchester City ragadta magához az előnyt! Grealish passzolt Gvardiolhoz, aki kissé maga elé tolta a labdát, majd 16 méterről védhetetlenül a kapu bal oldalába lőtt. Sokáig nem örülhetett a vezetésnek Guardiola legénysége, a 79. percben egalizált a Real Madrid! Vinícius Júnior ívelte át a másik oldalra a labdát, melyre Valverde érkezett, aki kapásból óriási gólt akasztott Ortega kapujába. A találkozó hátralevő részében már nem született több gól, így tehát a végeredmény 3-3 lett! Remek és egyben fordulatokban gazdag mérkőzést láthattunk a Real Madrid és a Manchester City jóvoltából, illetve szép találatokat is. 

Real Madrid – Manchester City 3-3 (2-1)
Helyszín:
Estadio Santiago Bernabéu (Madrid); Vezette: F. Letexier (francia)
Gólszerzők:
Dias (12., öngól), Rodrygo (14.), Valverde (79.) ill. Bernardo Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)
Sárga lap:
Tchouaméni (1.), Carvajal (81.) ill. Akanji (37.), Bernardo Silva (88.)
Kiállítva: ill.

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Tchouaméni, Rüdiger, Mendy – Valverde, Kroos (Modric 71.), Camavinga – Rodrygo (Díaz 71.), Bellingham, Vinícius Júnior (Joselu 86.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti 

Manchester City: Ortega – Stones, Akanji, Dias, Gvardiol – Rodri, Kovacic – Bernardo Silva, Foden (Álvarez 87.), Grealish – Haaland. Vezetőedző: Pep Guardiola 

Videós összefoglaló: