Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: magabiztos győzelemmel stabilizálta előnyét a Nyíregyháza – KÖRKÉP

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 27. fordulójában hétfő este a listavezető Nyíregyháza-Spartacus a bennmaradásért küzdő Pécsi MFC-vel játszott…

 

A Nyíregyháza-Spartacus végig vezetve aratott 2-1-es győzelmet a Pécsi MFC ellen Balmazújvárosban. A Szpari semmit nem bízott a véletlenre és már az első perc végén megszerezte a vezetést Géresi Krisztián jóvoltából. A favorit ezt követően is lendületben maradt és további lehetőségeket dolgozott ki, végül a 25. percben Géresi bejátszásából Gengeliczki Gergő fejelte a hálóba csapata második gólját. A nyíregyháziak ezután sem álltak le, működött a letámadásuk és további helyzeteket alakítottak ki, akár az első félidőben lezárhatták volna a találkozót, de az első 45 perc 2-0-s eredménnyel ért véget. A játék képe a második játékrészre sem változott, a hazaiak helyzetei azonban rendre kimaradtak, így nem tudtak nagyobb előnyt szerezni. Az utolsó tíz percen belül Hudák Martin szabadrúgásából szépítettek a pécsiek, ezzel szorossá tudták tenni az eredményt, pedig valójában a Szpari óriási fölényben játszott a mérkőzésen.

A Nyíregyháza a győzelmének köszönhetően továbbra is hétpontos előnnyel vezeti a bajnokságot az üldözői előtt, amikor már csak hét forduló van hátra az idényből.

Nyíregyháza-Spartacus – Pécsi MFC 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Géresi (1.), Gengeliczki (25.), ill. Hudák (82.)

A 27. forduló eredményei

BFC Siófok – Gyirmót 2-4
BVSC-Zugló – Ajka 0-2
Budapest Honvéd – Szeged 0-1
Csákvár – Vasas 2-3
ETO FC Győr – Soroksár 2-0
Szombathelyi Haladás – Budafok 2-0
Kozármisleny – Kazincbarcika 0-2
Tiszakécske – Mosonmagyaróvár 0-1
Nyíregyháza-Spartacus – Pécsi MFC 2-1

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore