Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

32 évesen visszavonult a Leeds United középpályása – hivatalos

Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Leeds United középpályása 32 évesen bejelentette visszavonulását a profi futballtól.

 (Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

Stuart Dallas 32 évesen bejelentette, hogy visszavonul a labdarúgástól. A Leeds United északír válogatott játékosa azóta nem játszott, hogy 2022 áprilisában, egy Manchester City elleni Premier League-meccsen eltörte a jobb combcsontját.

Dallas ugyan szeptemberben, 18 hónappal az eset után visszatért az első csapat edzéseire, ám szerdán azt mondta, hogy “most már el kell fogadnia a tényt, hogy a térdee helyrehozhatatlan sérülést szenvedett”, és nincs rá esély, hogy visszatérjen a pályára.

“Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy egy olyan csodálatos stadionban léphettem pályára, mintaz Elland Road. A Leeds United DNS-e most már tényleg a véremben van, olyan emlékeim vannak, amelyek örökre velem maradnak, és alig várom, hogy csatlakozhassak a szurkolókhoz a lelátókon, és együtt segítsük vissza a csapatot a Premier League-be és azon túlra. Bármennyire is szomorú, hogy játékosként véget ért a pályafutásom, annyi boldog emlékkel tekinthetek vissza a karrieremre, hiszen egy olyan országot képviselhetem, amelyet szeretek, és egy olyan csapatot, amely nagy hatással volt az életemre. Leeds egy olyan hely, amelyet örökre az otthonomnak fogok hívni.”

Dallas 266 alkalommal játszott a Leedsben, miután 2015-ben leigazolták a Brentfordtól. Marcelo Bielsa korszakában kulcsfigurája volt a klubnak, a 2019/20-as szezonban, amikor feljutottak a Premier League-be, 46 Championship-meccsből 45-ön játszott, majd a következő évben mind a 38 bajnoki mérkőzésen szerepelt.

Dallas 2007-ben az észak-írországi Coagh Unitednél kezdte pályafutását, majd három évvel később a NIFL Premiershipben szereplő Crusadershez igazolt. Két évet töltött ott, majd 2012 nyarán az akkor még League One-ban szereplő Brentfordhoz igazolt.

Észak-Írországban 62 válogatott mérkőzést játszott, amelyeken 3 gólt szerzett, és szerepelt a 2016-os Európa-bajnokságon, amely 30 év után az első nagy tornájuk volt.