Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: fordulatos, ötgólos mérkőzésen kerekedett felül a Barcelona a PSG-n – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Barcelona a Paris Saint-Germain otthonába látogatott a párharc első mérkőzésén, melynek végén a katalán gárda örülhetett, amely szolid előnnyel várja a visszavágót.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A mérkőzés elején leginkább a PSG támadott. Mbappé többször is próbálkozott, de vagy mellé lőtte, vagy a védők blokkoltak, ahogy a 16. percben Koundé Li Kang In 18 méteres bombáját is. A 18. percben Mendes tört be két csellel az ötös sarka elé, majd kapura is lőtt, de Araújo blokkolt. Ezt követően a Barca percei következtek. A 20. percben Raphinha lőtt kapura lő 15 méterről, de Marquinhos becsúszva blokkolt, majd az ezt követő szögletet nagyon benézte Donnarumma, így kapura tudott fejelni Lewandowski, de Mendes végül elérte a labdát. Aztán a 36. percben, egy nagy Donnarumma-hiba után, vezetést szerzett a Barcelona: Yamalt adta középre a labdát, amit az olasz kapus ellenfélhez ütötte, épp Raphinha elé, aki az ötös bal sarka elől, tíz méterről lőtt a bal felső sarokba. A játékrész végén két leshelyzetet leszámítva mindkét oldalon nem történt nagyobb, említésre méltó jelenet.

A második félidőt nagyon jól kezdte a PSG, hiszen mindössze három perc alatt megfordította a mérkőzés állását. Az egyenlítés a 48. percben érkezett, amikor egy Mbappé-beadástAraújo rossz helyre rúgott, Sergi Robertóról a volt Barca-játékoshoz, Dembeléhez pattant a labda, aki még kicselezte De Jongot, majd a rövid sarokba tekert. A vezető találatot pedig az 51. percben suzerezték a hazaiak, ekkor egy szép támadás végén Fabián Ruiz remek, lapos passza után Vitinha a jobb alsóba lőtt az ötös jobb sarka elől. Az 55. percben nagyot védett Ter Stegen, amikor Barcola jobbról a lécre lőtt 10 méterről, ám Ter Stegen ujjheggyel még beleért a labdába. A 62. percben azonban már egyenlített a Barcelona, közvetve ezt is egy Donnarumma hibából: rossz volt az olasz kapus kirúgása, mivel ellenfélhez ment, majd emelt a tizenegyespontra, ahol Raphinha érkezett tökéletesen, majd kapásból a jobb alsóba lőtt. A 70. percben Barcola kapott egy jó passzt a saját térfeléről, Zaire-Emerytől, majd megindult a labdával, azonban utolérte és szerelte őt egy hatalmas becsúszással Araújo. A 74. percben Fabián Rúiz remek passzát az ötös bal sarkáról a túloldali kapufára rúgta Dembélé. A 77. percben azonban mégis a Barcelona szerzett ismét vezetést: Gündogan bal oldali szögletét a csereként épp beálló Christensen három méterről a kapu közepébe fejelte. A PSG-nek nem sok ideje maradt hátra az egyenlítésre. A 83. percben Fabián Rúiz 19 méteres lövését blokkolta Pedri, majd nem sokkal később Dembélé bal oldali beadását nem érte el Mbappé. A 92. percben Barcola indult meg a bal szélen, de a beadást Koundé lefülelte, Dembélé emelése meg Ter Stegené lett. Egy utolsó helyzetet még összehozott Mbappé, de nem sikerült döntetlenre mentenie a meccset: a 93. percben Dembélé beadását a francia csatár a jobb alsó mellé rúgta 14 méterről, ezzel pedig le is zárult a párharc első mérkőzése.

PSG –Barcelona 2-3 (0-1)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs) Vezette: Anthony Taylor (angol)
Gólszerzők: Dembelé (48.), Vitinha (51.) ill. Raphinha (36.), Christensen (77.)
Sárga lap: Vitinha (65.), Beraldo (89.) ill. Sergi Roberto (34.), Cubarsi (82.), Christensen (88.) Fermin Lopez (89.)
Kiállítás: – ill. –

PSG: Donnarumma – Marquinhos, Lucas Hernandez, Beraldo, Nuno Mendes – Li Kang In (Zaire-Emery, 61.), Vitinha, Fabián Rúiz (Goncalo Ramos, 85.)– Dembélé, Mbappé, Asensio (Bracola, 46.). Vezetőedző: Luis Enrique

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, Cubarsí, Cancelo – de Jong (Christensen, 75.), Sergi Roberto (Pedri, 61.), Gündogan (Fermin Lopez, 85.) – Yamal (Joao Félix, 61.), Lewandowski, Raphinha (Ferrán Torres, 75.). Vezetőedző: Xavi