Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: hatalmas pofonba szaladt a Liverpool hazai pályán – videóval

Újabb trófea látszik elúszni a Liverpool számára, ezúttal az Atalanta végezte ki Jürgen Klopp csapatát hazai pályán az Európa-liga negyeddöntőinek odavágóján…

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Hazai pályán fogadta a Liverpool az Atalanta együttesét az Európa-liga negyeddöntőinek odavágóján, azonban a Vörösök dolga közel sem volt olyan egyszerű, mint azt a sorsolást követően várták, hiszen az Atalanta ihletett formában érkezett az Anfieldre.

Az első félidő folyamán az egykori West Ham támadó, Scamacca tudott betalálni a 38. percben, így hozva nehéz helyzetbe a hazaiakat a félidei sípszót megelőzően, majd a második etapban szintén betalált, immár két gólosra növelve a vendégek előnyét.

A Liverpool hiába rohamozott elszántan, az elszántságból a megannyi kihagyott helyzetet követően reményvesztettség lett, pláne annak fényében, hogy a 83. percben Pasalic büntetett ismét, immár jelentősen megnövelve csapata továbbjutási esélyeit már az odavágó folyamán.

A Liverpool hiába próbálkozott, a szépítés is elmaradt, így három gólos hátrányból várhatja az idegenbeli visszavágót.

Liverpool – Atalanta 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Scamacca (38. 60.) Pasalic (83.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Caoimhín Kelleher, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Kostas Tsimikas (Andy Robertson), Joe Gomez, Wataru Endo (Diogo Jota ), Curtis Jones (Dominik Szoboszlai), Alexis Mac Allister, Darwin Núñez (Luis Díaz), Cody Gakpo, Harvey Elliott (Mohamed Salah).

Atalanta: Juan Musso, Isak Hien, Marten de Roon, Berat Djimsiti, Mario Pasalic, Éderson , Teun Koopmeiners, Matteo Ruggeri, Davide Zappacosta, Gianluca Scamacca, Charles De Ketelaere.

A Benfica – Marseille párharc már jóval kevesebb izgalmat hozott, hiszen a hazai pályán játszó portugálok már a 16. perc folyamán megszerezték a vezetést a franciák ellen, így fordítva kedvükre a mérkőzést képét.

A második félidőben ráadásul Angel DiMaria is be tudott találni, így kétgólosra növelve a Benfica előnyét, amely annak ellenére is önbizalmat adhat a portugálok számára, hogy az Európa-liga történelmének legjobb góllövője, Aubameyang is be tudott találni, így szépítve a Marseille számára.

Benfica – Marseille 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Rafa Silva (16.) DiMaria (52.) ill. Aubameyang (67.)
Kiállítás: – ill. –

Benfica: Anatoliy Trubin, Nicolás Otamendi, António Silva, Fredrik Aursnes, Alexander Bah, Rafa Silva, Florentino Luís, João Neves , Casper Tengstedt (Marcos Leonardo ), David Neres (João Mário ), Ángel Di María.

Marseille: Pau López, Samuel Gigot, Leonardo Balerdi, Chancel Mbemba (Emran Soglo), Jordan Veretout, Geoffrey Kondogbia, Quentin Merlin (Iliman Ndiaye), Luis Henrique , Faris Moumbagna (Azzedine Ounahi), Pierre-Emerick Aubameyang, Amine Harit.