Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: újabb két védő sérült meg és esett ki néhány hétre

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapata újabb védőket lesz kénytelen nélkülözni a következő hetekben. 

(Photo by Naomi Baker/Getty Images)

A Manchester United védője, Raphael Varane izomsérülés miatt több hétig nem léphet majd pályára, Jonny Evans pedig szintén kidőlt, és nem lesz ott a szombati, Bournemouth elleni Premier League-összecsapáson.

Mindkét védő a Chelsea elleni 4-3-as vereség alkalmával szenvedett sérülést. Evans a félidőben váltotta Varane-t, ám az északír válogatott játékost 20 perc után szintén le kellett cserélni izomsérülés miatt.

A United csütörtökön közleményben erősítette meg, hogy szeretnék, hogy Varane májusban már pályára tudjon lépni, míg Evans “rövid távon” nem lesz elérhető a sérülése miatt, de a cél, hogy a május 21-i, Coventry City elleni FA-kupa-elődöntőre visszatérjen.

A sérüléshullám miatt egyre mélyebb gödörben van az MU védelme, mivel mindez egy héttel azután történt, hogy két másik középsővédő, Victor Lindelöf és Lisandro Martinez egy hónapra kiesett, míg a balhátvédek, Luke Shaw és Tyrell Malacia szintén régóta nem léphetnek pályára.

Harry Maguire partnere Willy Kambwala volt a védelemben a Stamford Bridge-en elszenvedett vereség utolsó szakaszában, és a duó lenyűgöző volt az ezt követő Liverpool elleni 2-2-es döntetlennél is.