Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: javítottak a nagyágyúk, a Botafogo és a Grémio másodszor is kikapott – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa csoportkörében a második forduló mérkőzéseit…

(Photo by Pedro H. Tesch/Getty Images)

A Libertadores-kupa folytatásában az első forduló meglepetései után a botlással rajtoló esélyesek többsége javítani tudott a második fordulóban, de így is vannak olyanok, akik beragadtak a rajtnál.

A címvédő Fluminense az első fordulós pontvesztése után ezúttal 2-1-re legyűrte a chilei Colo-Colót és favoritként négy pontjával máris a csoportja élére. Ugyanígy tett az előzetesen a legnagyobb esélyesnek tartott Palmeiras is, amely a nyitókör döntetlenjét követően a második mérkőzésén hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet az uruguayi Liverpool Montevideo ellen. A Verdao csoportjában az ecuadori Independiente del Valle szintén négypontos két meccsről az argentin San Lorenzo legyőzése után. A 2020-ban és 2021-ben diadalmaskodó Flamengo ugyancsak esélyeshez méltóan 2-0-ra nyert a chilei Palestino ellen, de a Rubro-negro négy pontjával még nem vezeti a csoportját, mert a sorozat eddigi talán legnagyobb meglepetéseként a bolíviai Bolívar mindkét meccsét megnyerte. A Celestes egy idegenbeli siker után ezúttal a 25. perctől emberhátrányban játszva győzte le 3-2-re a kolumbiai Millonariost a La Paz-i magaslaton. Továbbá a Sao Paulo is javított az első meccs elvesztése után, a Tricolor 2-0-ra verte a chilei Cobresalt, miközben a csoport másik meccsén izgalmas döntetlen született az ecuadori Barcelona SC és az argentin Talleres Córdoba között, Damían Díaz pedig egy gönyörű bombával volt eredményes.

Nem minden brazil csapat tudta kijavítani az egy héttel korábbi kisiklását, két többre hivatott együttes másodszor is kikapott. A Diego Costával erősített Grémio a magaslaton elszenvedett vereség után óriási meglepetésre hazai pályán 2-0 arányban alulmaradt a chilei Huachipatóval szemben hazai környezetben, miközben Gonzalo Montes látványos gólt szerzett. A tavalyi brazil országos bajnoki címet tetemes előnyről elbukó Botafogo másodszor is kikapott, a legutóbbi hazai fiaskót követően a riói gárda 1-0-ra veszített a Copa Sudamericana-győztes LDU Quito vendégeként. A két brazil csapaton kívül csak a chilei Palestino, valamint az egyaránt venezuelai Caracas és Deportivo Táchira nullapontos két forduló után.

A Bolívar meglepetése mellett további két csapat kezdett két győzelemmel, akiktől mindez sokkal inkább várható volt. A Hulk fémjelezte Atlético Mineiro a második meccsét az argentin Rosário Central ellen nyerte meg 2-1-re, míg a River Plate 2-0-ra diadalmaskodott az Álvaro Recoba által irányított uruguayi Nacional ellen, a nagy tehetség Claudio Echeverri pedig megszerezte az első gólját a sorozatban.

A legtöbb csoportban ugyan elkezdtek kirajzolódni az erőviszonyok, a sok döntetlennek köszönhetően egyelőre a legtöbb négyes egészen szorosan alakul. Egyelőre a legnagyobb favoritok sem mehetnek biztosra, egyesek pedig idejekorán nehéz helyzetbe kerültek. A harmadik forduló mérkőzéseit két hét múlva rendezik meg.

A csoport:

Fluminense (brazil) – Colo-Colo (chilei) 2-1
Cerro Porteno (paraguayi) – Alianza Lima (perui) 1-0

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

B csoport:

Barcelona SC (ecuadori) – Talleres Córdoba (argentin) 2-2
Sao Paulo (brazil) – Cobresal (chilei) 2-0

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

C csoport:

Gremio (brazil) – Huachipato (chilei) 0-2
Estudiantes La Plata (argentin) – The Strongest (bolíviai) 2-1

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

D csoport:

Atlético Júnior (kolumbiai) – Universitario de Deportes (perui) 1-1
LDU Quito (ecuadori) – Botafogo (brazil) 1-0

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

E csoport:

Bolívar (bolíviai) – Millonarios (kolumbiai) 3-2
Flamengo (brazil) – Palestino (chilei) 2-0

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

F csoport:

Independiente del Valle (ecuadori) – San Lorenzo (argentin) 2-0
Palmeiras (brazil) – Liverpool Montevideo (uruguayi) 3-1

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

G csoport:

Atlético Mineiro (brazil) – Rosário Central (argentin) 2-1
Penarol (uruguayi) – Caracas (venezuelai) 5-0

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

H csoport:

River Plate (argentin) – Nacional (uruguayi) 2-0
Libertad (paraguayi) – Deportivo Táchira (venezuelai) 3-0

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!