Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: könnyedén legyőzte a sereghajtót odahaza a Lazio! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 32. fordulójának nyitó mérkőzését a 8. helyezett Lazio és a sereghajtó Salernitana játszotta.

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

Rendkívül eseménydúsan kezdődött a mérkőzés, hiszen 16 percet követően már három gólt láthatott a Stadio Olimpico közönsége. A találkozót a Lazio kezdte jobban, mivel a hazaiak már a 7. percben megszerezték a vezetést. Ekkor Felipe Anderson szerezte meg a félpályánál a labdát Candrevától, majd egészen a kapuig gyalogolhatott, ahol végül kilőtte a jobb alsót, 1-0! Újabb hét perc elteltével második gólját ünnepelhette a Lazio! Egy szögletet követően Vecino elé pattant a labda, aki a kapu felé fordulva 5 méterről a kapuba kotorta a játékszert, 2-0! Nem tartott azonban sokáig a kétgólos különbség, a 16. minutumban ugyanis első említésre méltó helyzetéből szépített a sereghajtó. Maggiore a tizenhatoson belülről középre ívelte a labdát, amit Tchaouna senkitől sem zavartatva a kapu jobb oldalába fejelte a játékszert, 2-1! A játékrész második felében aztán visszaállította a kétgólos különbséget a Lazio. A 35. percben egy formás akció végén Felipe Anderson kapott labdát a tizenhatoson belül, majd higgadtan a hosszú sarokba tette a labdát, 3-1!

A második félidő elején Anderson közel járt ahhoz, hogy mesterhármast ünnepelhessen, de az eleresztett lövése végül a kapu felett szállt el. A 60. percben ismét közel járt a gólszerzéshez a Lazio, ezúttal viszont Costil nagy bravúrt bemutatva védte Luis Alberto ziccerét. A játékrész további részében aztán sokáig nem történt semmi jelentős esemény, a Salernitana semmiféle veszélyt nem jelentett a Lazio kétgólos előnyére, sőt a 87. percben még tovább nőtt a különbség. Ekkor a csereként beálló Isaksenhez került a labda, aki a tizenhatoson belülre törve kilőtte a hosszú alsót, 4-1! Ezt követően már nem alakult ki újabb jelentős esemény, így a Lazio nagyon könnyedén tartotta otthon a három pontot, és átmenetileg 1 pontra megközelítették a 6. helyezett Atalantát.

Lazio – Salernitana 4-1 (3-1)
Helyszín:
Stadio Olimpico Vezette: L. Zufferli
Gólszerzők:
Anderson (7., 35.), Vecino (14.), Isaksen (87.) ill. Tchaouna (16.)
Sárga lapok: -ill. Coulibaly (36.)
Kiállítás:ill.-

Lazio: Mandas – Gila (Isaksen 84.), Casale, Patric – Marusic (Hysaj 58.), Vecino (Rovella 81.), Kamada, Lazzari – Anderson, Alberto (Cataldi 80.) – Castellanos (Pedro 81.) Vezetőedző: Igor Tudor

Salernitana: Costil – Gyömbér, Boateng (Sambia 46.), Pirola – Zanoli (Legowski 46.), Coulibaly, Maggiore (Manolas 46.), Bradaric – Tchaouna, Candreva (Martegani 85.) – Ikwuemesi (Weisman 76.) Vezetőedző: Stefano Colantuono

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lazio – Salernitana 4-1

Szombat:
15:00 Lecce – Empoli (Tv: Sport 1)
18:00 Torino – Juventus (Tv: Sport 1)
20:45 Bologna – Monza (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Napoli – Frosinone (Tv: Sport 2)
15:00 Sassuolo – AC Milan (Tv: Sport 2)
18:00 Udinese – AS Roma
20:45 Inter – Cagliari (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 Fiorentina – Genoa (Tv: Sport 1)
20:45 Atalanta – Hellas Verona (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore