Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ha nehezen is, de nyert a Real Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság 31. fordulójában a Real Madrid alaposan megszenvedett a Mallorca vendégeként, ám végül Aurelien Tchouameni gólja döntött.

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

 

A Manchester City elleni, jövő hét szerdai Bajnokok Ligája negyeddöntő-visszavágó előtt nem meglepő módon több helyen is felforgatta Carlo Ancelotti a kezdőcsapatát: hogy mást ne mondjunk Vinícius Junior, Toni Kroos vagy Rodrygo egyaránt csupán a kispadon kapott helyett.

Mondhatni meg is látszottak a változtatások a Real Madrid játékán, még akkor is igaz ez, ha számítani lehetett arra, hogy a jól szervezett Mallorca otthonában nem vár könnyű 90 perc a blancókra.
Arra azonban, hogy mindössze három lövési kísérlete lesz az első játékrészben a Realnak, ebből nulla kaput eltaláló, talán még Carlo Ancelotti sem számított.

Finoman szólva sem volt túl eseménydús az első 45 perc – Mallorca például egyszer próbálkozott a gólszerzéssel…

A második félidő legelején Aurélien Tchouameni védhetetlenül megpattanó gólja megadta az alaphangot a folytatásra, különösen azt illetően, hogy a Real Madrid a vezetés tudatában nagyon profin lehozta a találkozót.

 

A madridiak elvétve engedtek lehetőséget a Mallorcának, és akár újabb gólt is szerezhettek volna – Utóbbi okán volt miért izgulnia a Real-szurkolóknak, hiszen egy gólos különbségnél bármennyire nem volt veszélyes a hazai csapat, nyílt maradt a találkozó…

A Real Madrid végül újabb három pontot szerzett, zsinórban negyedik bajnoki sikerét aratta, és az ilyen győzelmekkel még inkább közelít a hőn áhított bajnoki címhez.

 

Mallorca – Real Madrid 0-1 (0-0)
Estadi Mallorca San Moix, Vezette: J. Sachez
Gólszerző: Tchouameni (48.)
Sárga lap: Raillo (16.), Muriqi (83.) illetve Lunin (85.)
Piros lap: –

Mallorca: Rajkovic – Maffeo (Radonjic, 78.), G. Apud, Raillo, Nastasic, Lato – A. Sanchez (Prats, 59.), Morlanes (Mascarell, 59.), Samu Costa (Darder, 59.), D. Rodriguez (Larin, 86.) -Muriqi. Vezetőedző: Javier Aguirre

Real Madrid: Lunin – F. Mendy, Rüdiger, Nacho, L. Vazquez (militao, 90.) – Modric (Carvajal, 86.), Tchouameni, Valverde – B. Diaz (Vinícius, 63.), Joselu, Bellingham (Camavinga, 64.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 

Korábban történt:

Péntek este a forduló nyitó mérkőzésén zsinórban elszenvedett négy vereséget követően ha nehezen is, de újra nyerni tudott a Real Betis együttese, a Celta Vigo kárára.

Szombaton kora délután az Atlético Madrid – Girona rangadóval kezdődött a játéknap: a szezont parádésan kezdő, a tavaszra azonban visszaeső Girona ugyan vezetett a Wanda Metropolitanoban, az Atlético a duplázó Antoine Griezmann vezetésével megfordította a találkozót, és feljött négy pontra a jelenleg harmadik Girona mögé a táblázaton.

Az Atleti győzelme után a Rayo Vallecano egy nem túl eseménydús meccsen játszott gól nélküli döntetlent a Getafe ellen.

Real Betis – Celta Vigo 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Mirnada (53.), Fekir (83.) illetve Larsen (90+1.)

Atlético Madrid – Girona 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Griezmann (34. és 50. -az elsőt büntetőből), Correa (45+6.) illetve Dovbyk (4.)

Rayo Vallecano – Getafe 0-0

 

A 31. forduló teljes programja:

péntek:

Real Betis – Celta Vigo 2-1

szombat:

Atlético Madrid – Girona 3-1

Rayo Vallecano – Getafe 0-0

Mallorca – Real Madrid 0-1

21:00 Cadiz -FC Barcelona (Tv: Spíler 2)

vasárnap:

14:00 Las Palmas – Sevilla (Tv: Spíler 2)

16:15 Granada – Deportivo Alaves (Tv: Spíler 2)

18:30 Athletic Bilbao – Villarreal (Tv: Spíler 2)

21:00 Real Sociedad – Almeria (Tv: Spíler 2)

hétfő:

21:00 Osasuna – Valencia (Tv: Spíler 2)

 

A spanyol bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore