Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: döntetlen a DAC ellen, bajnok lett a Slovan – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) felsőházi rájátszásának szombati játéknapján az FC DAC 1904 együttese az éllovas Slovan Bratislava otthonában lépett pályára…

 

A Slovan Bratislava és az FC DAC 1904 szombati rangadója nagy küzdelemben gól nélküli döntetlennel ért véget. Az első félidő nagy részében a Slovan vezetett támadásokat, és a nagyobb lehetőségek is a hazaiak előtt adódtak, ugyanakkor a szerdahelyiek is helyzetbe tudtak kerülni néhány alkalommal. Miután komolyan nem forogtak veszélyben a kapuk, az első 45 perc gól nélküli döntetlennel ért véget. A szünet után a DAC szerezhette volna meg a vezetést, Trusa fejese azonban a kapufát találta el. A folytatásban is a Slovan irányított, azonban a szerdahelyiek védelme biztos lábakon állt. Az utolsó tíz percen belül Gouré révén veszélyeztettek vendégek, a hazai védelem azonban útját állta. A hajrában mindkét csapatnak adódtak kisebb gólhelyzetei, de nem tört meg a jég, a gól nélküli döntetlent azt jelentette, hogy a Slovan Bratislava biztosította a bajnoki címét.

A döntetlen után a DAC a harmadik helyen azonos pontszámmal áll a Zsolnával, és három ponttal van lemaradva a második Nagyszombattól.

A DAC magyar játékosai közül Csinger Márk végig játszotta a mérkőzést, a hajrában sárga lapot kapott, míg Vitális Milánt a 89. percben cserélték le.

Slovan Bratislava – FC DAC 1904 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A felsőházi rájátszás aktuális állása

Standings provided by Sofascore