Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: a LASK Linz legyőzte a Red Bull Salzburgot

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) rájátszásának 4. fordulójában a LASK Linz és a Red Bull Salzburg csapott össze egymással…

Az osztrák bajnokság legfőbb kihívói közé tartozó LASK Linz a vártnál simábban, 3-1-re legyőzte az előző tíz szezont megnyerő Red Bull Salzburgot péntek este. A hazaiak semmit nem bíztak a véletlenre, és azonnal rárontottak az éllovasra, az első kimaradt helyzetek után pedig a 18. percben Marin Ljubicic tizenegyeséből szerezték meg a vezetést. A 22 éves horvát támadó kevesebb mint tíz perccel később önmaga és csapata második találatát is megszerezte, így az első félidő végeztével 2-0-ra vezettek. A Salzburg a folytatásban sem igazán találta a játék ritmusát, a Linz pedig egyre nagyobb önbizalommal futblalozott. Az utolsó húsz percen belül a Ljubicic elérte a klasszikus mesterhármast, mellyel végleg eldöntötte a három pont sorsát. A Salzburg erejéből csupán egy szépítő találatra futotta Dorgeles Nene révén a hajrában, de ennél közelebb már képtelenek voltak kerülni.

A LASK Linz a győzelme ellenére továbbra is csak harmadik a bajnokságban, de a második helyezett Sturm Graz pontszámban beérheti az éllovast, ha megnyeri a szombat délutáni mérkőzését a Hartberg ellen.

LASK Linz – Red Bull Salzburg 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Ljubicic (18., 26., 73. – az elsőt büntetőből), ill. Nene (84.)

A felsőházi rájátszás aktuális állása

Standings provided by Sofascore