Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: kiütéssel nyert a PSV, egy góllal győzött a Feyenoord – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 30. fordulójában a szombati és a vasárnapi napon lépett pályára a négy nagyágyú…

(Photo by Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images)

A listavezető PSV Eindhoven újabb fölényes győzelemmel került közelebb a bajnoki címhez, miután 6-0-ra legyőzte a Vitesse Arnhem gárdáját hazai környezetben. Peter Bosz csapat a 28. percben szerezte meg a vezetést, onnantól viszont tíz percen belül három góllal döntötte el a három pont sorsát. A hazaiak mindkét félidőben három-három gólig jutottak, a góllövőlistát másodmagával 26 találattal vezető Luuk de Jong duplázni tudott. Négy fordulóval a vége előtt továbbra is kilenc ponttal előzik meg a címvédő rotterdamiakat, így a PSV matematikailag még nem bajnok, de jó úton halad.

PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem 6-0 (3-0)
Gólszerzők: L. de Jong (28., 67.), Tillman (30.), Ramalho (37.), J. Bakayoko (53.), Lozano (90+1.), ill.

Az előző kiírást megnyerő Feyenoord nem akarja könnyen adni a címet, és egygólos győzelmet aratott házon kívül a Fortuna Sittard ellen. A rotterdami gárda egyetlen gólját David Hancko szerezte még az első húsz perc végén, majd számtalan helyzetet elpuskáztak, és akár a hazaiak is egyenlíthettek volna, de nem esett újabb találat. A Feyenoord továbbra is kilencpontos lemaradásból követi az éllovast, mondhatni, hogy bottal üti a nyomát.

Fortuna Sittard – Feyenoord 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Hancko (18.)

A negyedik helyen álló AZ Alkmaar az előző két veresége után kétgólos hátrányból győzte le 3-2-re az RKC Waalwijk gárdáját. A vendégek már az első félidő végén 2-0-s előnyre tettek szert David Min duplájának köszönhetően, az AZ azonban nem adta fel, és a második játékrész második felében 3-2-re meg tudta fordítani a meccset. A mindent eldöntő találatot a görög gólfelelős, Vangelis Pavlidis szállította a 77. percben.

AZ Alkmaar – RKC Waalwijk 3-2 (0-2)
Gólszerzők: Sugawara (66.), Sadiq (75.), Pavlidis (77.), ill. Min (3., 42.)

Az egész szezonban hányattatott teljesítményt bemutató AFC Ajax hátrányból fordítva 2-1-re győzött a nála előrébb tanyázó Twente Enschede ellen. Az első félidőben az aktívabban futballozó vendégek szerezték meg a vezetést Ricky van Wolfswinkel találatával, azonban az amszterdamiak a szünet után váltani tudtak, nem adták fel és kisvártatva kiegyenlítettek, majd a hajrában Steven Bergwijn tizenegyesével a három pontot is otthon tartották, ami az eddigi szereplés fényében tulajdonképpen bravúrral ért fel. Az Ajax továbbra is csak ötödik, a Twente pedig harmadik táblázaton.

AFC Ajax – Twente Enschede 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Brobbey (59.), Bergwijn (81. – büntetőből) ill. R. van Wolfswinkel (31.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore