Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: kikapott a Rangers, a Celtic nyerte az alapszakaszt

A skót bajnokság (Premiership) alapszakaszának utolsó, 33. fordulójában a Rangers az utolsó előtti Ross County otthonába látogatott…

(Photo by Ross Parker/SNS Group via Getty Images)

Óriási meglepetésre egy fordulatos mérkőzésen a kiesés elől menekülő Ross County 3-2-re legyőzte a bajnoki címért harcoló Rangers együttesét. Az első negyedóra végén a favorit egy öngóllal jutott vezetéshez, mellyel még a szünetben is 1-0 arányban jobban állt. Minden a várakozások szerint alakult, azonban a térfélcsere után a házigazda szinte a semmiből öt perc alatt fordítani tudott. A Rangers nehezen tudott újítani, a nagy igyekezetben pedig a 69. percben újabb találatot szenvedtek el. A vendégek a finisben kiharcoltak egy tizenegyest, melyet James Tavernier ugyan értékesített, de ez már csak ahhoz volt elegendő, hogy szorossá tegyék a hajrát, egyenlíteni azonban nem tudtak.

Sokba kerülhet a váratlan vereség a Rangersnek, hiszen így nem tudták megtartani a vesztett pontok tekintetében az előnyüket a Celtic előtt. A zöld-fehérek négy ponttal vezetik a bajnokságot, a Rangersnek azonban még van egy elmaradt meccse az alapszakszból, így az már eldőlt, hogy a Celtic kezdheti majd az élről a rájátszást.

Ross County – Rangers 3-2 (0-1)
Gólszerzők: S. Murray (47.), Harmon (50.), Sims (69.), ill. Baldwin (15. – öngól), Tavernier (89. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore