Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Xavi szerint a PSG elleni visszavágó egy igazi “futballháború” lesz

Kedd este a Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának második mérkőzését játssza a Barcelona és a Paris Saint-Germain. A katalánok vezetőedzője, Xavi szerint egy remek találkozó várható, és helyt fognak állni a világ egyik legjobb csapata ellen.

 (Photo by David Ramos/Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi úgy véli, hogy csapata keddi, Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója eggy igazi “futballháború” lesz.

Xavi csapata 3-2-re nyert a múlt heti, párizsi első mérkőzésen, és célja, hogy 2019 óta először jusson elődöntőbe a sorozatba, amikor is kikapott a Liverpooltól.

Arra a kérdésre, hogy csapata hogyan fog hozzáállni a mérkőzéshez, Xavi így válaszolt:

“Azt akarjuk, hogy elvegyük a labdát a PSG-től, majd támadásba lendüljünk. Ahogy mondtam, ez egy hatalmas futballháború lesz”.

Xavi hozzátette, az első mérkőzésen aratott győzelem kulcsfontosságú volt abban, hogy a csapat növelje az önbizalmat abban, hogy Európa legjobb csapatai ellen is megmérkőzzön:

“Egy góllal vezetünk, és ez nagyszerű, de számomra a legfontosabb, hogy megerősítést nyertünk abban, hogy készen állunk arra, hogy felvegyük a versenyt a világ egyik legjobb csapata ellen. Ez nagyon fontos volt számunkra, mint klub számára.”

A Barcelonánál lesz a hazai pálya előnye, ám az ideiglenes otthon, a Montjuic befogadóképessége lényegesen kisebb, mint a Camp Noué volt.

“Természetesen vannak különbségek. Nem tagadhatjuk, nem ugyanaz. De biztos vagyok benne, hogy a szurkolók segíteni fognak nekünk, és remek hangulatot teremtenek majd”

– nyilatkozott Xavi arról, hogy milyen hatássak van az a játékra, hogy egy másik stadionban lépnek pályára.

A Barcelona kedd este 21:00-kor lép pályára a BL-negyeddöntő második mérkőzésén.