Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikerült a keretből a Boca Juniors tehetséges hátvédje

Az argentin Boca Juniors kitette a keretéből a csapat lejáró szerződésű tehetséges játékosát…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo közlése szerint a Boca Juniors vezetősége úgy döntött, hogy a csapat fiatal hátvédje, Nicolás Valentini addig nem léphet pályára az együttesben, amíg nem újítja meg december 31-én lejáró szerződését.

A klub ugyan nem adott ki hivatalos közleményt a döntéséről, de a csapat sorsdöntő Copa de la Liga Profesional-mérkőzésére készülő keretébe nem került be Valentini. A játékos képviselete ugyanakkor tagadja, hogy nem szeretnének új szerződést kötni a Bocával, így nem zárható ki, hogy a felek közti tárgyalások hamarosan felerősödhetnek.

A 23. születésnapját a közelmúltban ünneplő tehetséges hátvéd tavaly alapembere volt a Libertadores-kupa-döntős csapatnak, míg a Copa de la Liga Profesional aktuális idényében eddig hét meccsen lépett pályára. Valentini a felnőttek közti 2021-es debütálása óta 47 mérkőzésen lépett pályára nevelőegyesülete színeiben, melyet eddig csak az Aldosivinél töltött kölcsön idején hagyott el 2022-ben.

Az argentin U23-as válogatott meghatározó szereplőjének számító Valentini iránt európai csapatok is érdeklődnek, legutóbb a Fiorentina közeledéséről számolt be az argentin sajtó.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!