Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meghosszabbítaná fiatal tehetsége szerződését a Barcelona – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona csapata tárgyalásokat folytat fiatal tehetsége szerződésének meghosszabbításáról. 

(Photo by DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Barcelona tárgyalásokat folytat az izgalmas fiatal középhátvéd, Pau Cubarsi szerződéshosszabbításáról.

A 17 éves játékos jelenlegi szerződése 2026 nyarán jár le, de a Barca azt tervezi, hogy minél előbb meghosszabbítja azt, és ezzel első csapatos státuszt kapjon. A védőnek még akadémiai szerződése van, amely 10 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz, ami a La Masia tehetségei között a szokásos összeg. A Barcelona azt tervezi, hogy ezt 1 milliárd euróra emeli – ahogyan azt a 16 éves csatár, Lamine Yamal új, hároméves szerződésével is tette októberben.

Cubarsi vágya, hogy a klubnál maradjon, és ezzel kapcsolatban nincsenek aggályok a jövőjét illetően. Gyerekkora óta Barca-szurkoló, és a klubnál akar sikereket elérni, amit a múltban az ajánlatok visszautasításával is bizonyított. Több mint egy évvel ezelőtt a Manchester City érdeklődött Cubarsi iránt. A játékosmegfigyelők olyan játékosként azonosították, aki azonnal illeszkedne a klub játékstílusába. A 18 év alatti külföldi játékosok szerződtetésére vonatkozó Brexit-szabályok miatt a City Football Group azt tervezte, hogy Cubarsi a Gironában játszik majd, mint ugródeszka, mielőtt Manchesterbe költözik. Cubarsi a Girona közelében született, és már játszott az ifjúsági csapataikban, mielőtt 2018-ban a Barcához került. A játékos menedzsmentje azonban úgy döntött, hogy marad.

Ez az út az idei szezon elején felgyorsult, mivel Cubarsi az ifjúságiak közül a spanyol harmadosztályban szereplő tartalékcsapatba, a Barcelona Atleticbe – korábban Barca B – került.
Cubarsit egyáltalán nem zavarta a feljebb lépés, ahogyan azóta sem, hogy Xavi első csapatában állandó helyet kapott, miután januárban, egy nappal a 17. születésnapja előtt debütált a La Ligában, mostanra pedig már 16 alkalommal lépett pályára a Barcában. A Paris Saint-Germain ellen a múlt heti Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén nyújtott teljesítménye volt a legújabb példa arra, hogy egy ilyen zsenge korú játékoshoz képest figyelemre méltó tehetséggel rendelkezik. Márciusban a spanyol válogatottban is bemutatkozott