Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: műteni kell a Bologna kulcsjátékosát! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Bologna együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a klub kulcsjátékosa, Lewis Ferguson súlyos sérülést szenvedett.

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Komoly csapás érte a kiváló szezont futó Bologna együttesét, a klub ugyanis a mai nap folyamán egy rossz hírt közölt a szurkolókkal, miszerint a csapat kulcsjátékosának, Lewis Fergusonnak véget ért az idénye. A középpályás a Monza elleni bajnokin sérült meg, és ahogy lesántikált a pályáról, már rosszat lehetett sejteni. Ezek a félelmek ma beigazolódtak, az orvosi vizsgálatok ugyanis megállapították, hogy Fergusonnak a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalagja. Emiatt a 24 éves játékosnak kés alá kell feküdnie, és legalább 6-7 hónapos kihagyás fog rá várni, azaz leghamarabb a 2024-es naptári év végén láthatjuk őt újra a pályán.

A skót játékos kiválásával egyik legjobbját vesztette el a Thiago Motta által irányított csapat, Ferguson ugyanis minden sorozatot figyelembe véve 33 mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban a Bologna színeiben, amelyeken 6 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

Ferguson súlyos sérülése egyben azt is jelenti, hogy a skót válogatott sem számíthat rá a nyári Európa-bajnokságon, tehát a magyar válogatottal egy csoportban lévő skótok az egyik legjobbjukat lesznek kénytelenek nélkülözni a kontinensviadalon.