Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancellotti szerint Jude Bellingham a Real Madrid jövője

A Real Madrid szerda este a Manchester City ellen lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddönőjének visszavágóján. A mérkőzés előtt a spanyol csapat edzője, Carlo Ancelotti középpályását, Jude Bellinghamet méltatta.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint Jude Bellingham évekig a klub egyik “legfontosabb játékosa” lesz, miután lenyűgözően kezdte a spanyolországi karrierjét.

Bellingham tavaly nyáron csatlakozott a Madridhoz a Borussia Dortmundtól egy 103 millió eurós üzlet keretében, miután visszautasította több Premier League-klub ajánlatát, köztük a Manchester Cityét is.

A 20 éves játékos már debütáló szezonjában azonnal nagy hatást gyakorolt a csapatra: 16 gólt szerzett a La Ligában – és további négyet a BL-ben -, Ancelotti pedig elismerően nyilatkozott az angol válogatott játékos kiemelkedő formájáról.

“Nagyon jó játékos”

– mondta Ancelotti Bellinghamről keddi sajtótájékoztatóján.

“Ő egy modern labdarúgó, erős fizikummal, jó technikával, nagyon jól teljesít. A Madrid jövője szempontjából ő lesz az egyik legfontosabb játékos. Nagyon érett, igazán profi, fantasztikus játékos lehet számunkra”

Bellingham a saját magas mércéjéhez képest meglehetősen láthatatlon volt a múlt heti, 3-3-as döntetlenre végződött első mérkőzésen a City ellen a Santiago Bernebeuban. Az eredmény miatt a szerdai, Manchesterben megrendezésre kerülő visszavágó előtt kiegyenlített a párharc, de Ancelotti hangsúlyozta, hogy a holnap esti feladat csapatmunkát igényel.

“Amit a játékosoktól kérek, az mindig ugyanaz: dolgozzanak a csapatért.  Amit a szezon első részében tett Bellinghem, az egy plusz volt. Hadd dolgozzon továbbra is a csapatért”

– tette hozzá Ancelotti.