Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: fordulatos, hatgólos mérkőzésen nyert és jutott tovább a Borussia Dortmund az Atlético Madrid ellen – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján az Atlético Madrid egygólos előnnyel utazott a Borussia Dortmund otthonába. A németek jól kezdték a mérkőzést, de visszajött a meccsbe a spanyol csapat, ez azonban nem volt elég ma a Dortmund ellen, ami mintha eldöntötte volna, hogy ma továbbjut, és ez végül össze is jött Terzic gárdájának. 

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

A Dortmund uralta az első félidőt, és úgy játszott, aki tudta, hogy hamar kell cselekednie, ha el akarja érni a továbbjutást. Sokkal több helyzete is volt a németeknek, amelyekből gólokat is tudtak szerezni. Már a 3. percben veszélyeztettek a hazaiak, amikor Adeyemi tört előre a bal oldalon, majd remek passzt adott az üresen álló Sabitzernek, aki egyből be is lőhette volna a labdát, ehelyett kicsit kivárt, és ez elég volt Azpilicuetának, hogy bevetődve mentsen. Két perccel később azonban már Morata hibázott a másik oldalon: a spanyol egy kontrával indult meg a kapu felé, és már csak a kapus állt vele szemben, azonban mellé lőtte a labdát. A 18. percben Ryerson ívelt középre, majd Witselről Adeyemi elé krült a labda, aki kapásból lőtt is, de Oblak szépen védett. Egy ideig elég eseménytelenül tert a mérkőzés, de beszorult az Atlético, majd a 34. percben jött a Dortmund vezető találata: Hummels indította Brandtot, aki három ember között levette a labdát, majd éles szögből ellőtte a labdát, ami Oblakról pattant a hálóba. Nehezen vette fel a fonalat a spanyol csapat, így nem kellett sokat várni a németek második találatára sem, hiszen az már a 39. percben érkezett: Sabitzer passzolt a bal oldalon Maatsennek, aki megindult a tizenhatoson belülre, és 5 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Ez volt a védő második gólja a Dortmund színeiben. Az Atlético nem igazán tudta felvenni a tempót, és a szünetig már nem veszélyeztetett.

A második félidő már sokkal változatosabb, fordulatosabb és izgalmasabb volt. A 49. percben máris érkezett a szépítés, egy öngólnak köszönhetően: egy szöglet után jött egy gyenge fejes Hermosótól, Hummels viszont olyan szerencsétlenül ért bele a labdába, hogy a saját kapujába ment a labda. Az 57. percben közel járt az egyenlítéshez is az Atlético, ekkor Correa került óriási helyzetbe, el is gurította a kapus mellett a labdát, azonban az kicsivel elgurult a bal alsó mellett. Nagyon nyomott a spanyol csapat az elkövetkező percekben, majd a 64. percben sikerült is egyenlítenie az Atléticónak: Correa passzolt a túloldakra Riquelmének, aki éles szögből lőtt is, de Kobel óriásit védett, a kipattanót azonban Correa bevágta a léc alá. A Dortmund azonban ne hagyta annyiban a dolgot, nagyon ment az újabb gólért, ami meg is érkezett a 71. percben, ezzel újra vezetést szerezve: Sabitzer ívelt középre, ahol Füllkrug érkezett, majd fejelt a hosszú felsőbe. Ám mindez még csak a hosszabbításra lett volna elég, ezért folyamatosan nyomult előre, és már a 74. percben érkezett az újabb német gólt: Can indítása után Brandt elől röviden szabadítottak fel a védők, a labdára azonban lecsapott Sabitzer, aki 14 méterről a bal alsóba lőtt. A gyorsan kapott két gól óta az Atlético nem tudta magát összeszedni, így mehetett előre a Dortmund. A hazaiak a 81. percben végleg el is dönthették volna, amikor Füllkrug került óriási helyzetbe középen, és bár ketten is kísérték az akciót, ő azonban lőtt, Oblak viszont bravúrral védett. A 87. percben még Sabizter lőtt nagy erővel 21 méterről, a léc alá tartó labdát azonban Oblak fölé ütötte. Ezzel már nem tudott mit kezdeni az Atlético, így a Dortmund megfordítva a párharcot lehet ott az elődöntőben.

Borussia Dortmund – Atlético Madrid 4-2 (2-0) Összesítésben: 5-4 
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund) Vezette: Slavko Vinčić (szlovák)
Gólszerzők: Brandt (34.), Maatsen (39.), Fülkrug (71.), Sabitzer (74.) ill. Hummels (49. – öngól), Correa (64.)
Sárga lap: Ryerson (43.) ill. Azpilicueta (30.), Hermoso (45+1.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Adeyemi (Bynoe-Gittens, 66.), Brandt (Reus, 90.), Sancho (Ozcan, 86.) – Füllkrug. Vezetőedző: Edin Terzic

Atlético Madrid: Oblak – Molina (46.), Witsel, Giménez, Hermoso, Azpilicueta (Riquelme, 46.) – Llorente, Koke, De Paul (Saúl Niguez, 84.) – Morata (Correa, 46.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone