Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: felfüggesztett eltiltást kapott a Barcelona szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt

Megbüntették az FC Barcelona csapatát a hazai, PSG elleni veresége előtti szurkolói ünneplés során elhangzott “rasszista megnyilvánulások” miatt. 

(Photo by DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelonát 25 000 eurós pénzbírsággal és egy mérkőzésre szóló felfüggesztett eltiltással sújtották az UEFA-mérkőzésekre szóló jegyek vendégszurkolóknak történő árusításától, amiért a szurkolók “rasszista magatartást tanúsítottak” a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén.

A Barcelona 3-2-re megnyerte az első mérkőzést Párizsban, de a visszavágót 4-1-re elveszítette a Montjüicban, így kiesett a sorozatból.

Csütörtökön az UEFA fellebbviteli szerve három külön bírságot szabott ki a Barcelonára a franciaországi első mérkőzésen tanúsított szurkolói magatartás miatt; 25 000 eurót “rasszista viselkedésért”, 2000 eurót tűzijáték használatáért és 5000 eurót rongálásért.

A “rasszista viselkedés” miatt kiszabott pénzbírság mellett az UEFA április 18-tól egyéves próbaidőre, egy mérkőzésre szóló felfüggesztett eltiltással sújtotta a klubot attól, hogy az európai sorozatok mérkőzéseire jegyeket áruljon vendégszurkolóknak.

A Bayern Münchennek nem voltak vendégszurkolói az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő idegenbeli mérkőzésére, miután a német bajnok elfogadta az UEFA szankcióit, amiért a szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak Rómában, amikor a múlt hónapban a Lazio ellen játszottak a 16 közé jutásért. A müncheniek azért kaptak eltiltást, mert az UEFA eredetileg felfüggesztett büntetést szabott ki rájuk az FC Köbenhavn elleni csoportmérkőzésen történt pirotechnikai eszközök használata miatt.