Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa de la Liga Profesional: nyolc csapat maradt állva – KÖRKÉP

Augusztus végén vette kezdetét az argentin bajnokság idei második kiírása, a Copa de la Liga Profesional nevű sorozat, melynek a napokban véget ért az alapszakasza…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A napokban befejeződtek az idei első argentin bajnoki kiírása, a Copa de la Liga Profesional alapszakaszának küzdelmei, és eldőlt, hogy mely csapatok folytathatják tovább szereplésüket a rájátszásban. Az idei első argentin bajnoki kiírásban az élvonal 28 csapatos mezőnye két 14-14 csapatos csoportban versengett a továbbjutást érő első négy-négy helyezésért.

Az A csoport élén a legnagyobb esélyesnek tartott River Plate végzett, amely a szezonbeli egyetlen vereségét három fordulóval a vége előtt az Huracán ellen szenvedte el, de az utolsó két meccse megnyerésével behúzta a csoportot. A “milliomosok” egy-egy ponttal előzték meg a második helyen célba érő Argentinos Juniorst és a harmadik pozícióban záró meglepetéscsapat Barracas Centralt, míg a negyedik helyen egy ponttal mögöttük a Vélez Sarsfield futott be.

Épphogy lemardt a rájátszásról a Talleres Córdoba és az Independiente, hiszen előbbinek csak egy, utóbbinak két pont hiányzott a negyedik helyezéshez. A sokáig az élmezőnyben tanyázó Instituto az utolsó hat meccse elvesztésével csak a hetedik helyen végzett a csoportban, látványosan összeomlottak. Ugyancsak a középmezőnyben ért célba az Huracán, a Gimnasia La Plata vagy a Rosário Central, míg a két újonc közül a Deportivo Riestra 13 ponttal a 12., az Independiente Rivadavia pedig nyolc egységgel a 14. helyen végzett.

Az A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

Eközben a B csoportot a Godoy Cruz 29 ponttal söpörte be úgy, hogy már az utolsó forduló előtt biztosította a továbbjutást, és belefért a zárókörös meccs elvesztése. Két ponttal mögötte végzett a második helyen az Estudiantes La Plata, nála egyel kevesebb pontot gyűjtött a harmadik Defensa y Justicia, a negyedik helyen pedig a Boca Juniors futott be a playoff-ba.

Egyetlen ponttal maradt le a Boca mögött az utolsó három meccsét megnyerő Racing Club, és két egységgel gyűjtött kevesebbet az utolsó két fordulóban vereséget szenvedő Lanús – mindketten nagyon bánhatják a fiaskót. A Newell’s Old Boys a csoport hetedik helyén végzett, a Platense kilencedik, a San Lorenzo csak tizedik lett. A csoport a legvégén a Tigre zárta, amely az egész mezőnyben a legkevesebb pontot gyűjtötte, mindössze öt pontot szerzett a 14 forduló alatt.

A B csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

Mivel a River az első, a Boca pedig negyedik lett a csoportjában, így a két gigász egymással találkozik a negyeddöntő, amely azonnal a kör legjobban várt párharca lesz. A Copa de la Liga Profesional egyenes kieséses szakaszában minden párharc egy mérkőzésen dől el, amelyet semleges pályán rendeznek.

A negyeddöntők programja

Szombat, 20:30 Argentinos Juniors – Defensa y Justicia (Banfield)
Szombat, 23:30 Estudiantes La Plata – Barracas Central (Platense)
Vasárnap, 02:15 Godoy Cruz – Vélez Sarsfield (San Luís)
Vasárnap, 20:30 River Plate – Boca Juniors (Córdoba)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!