Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: búcsúzott a kiírástól a Liverpool és az AC Milan – videóval

Az AC Milan és a Liverpool sem tudott csodát tenni az Európa-liga negyeddöntőinek visszavágóján, így az AS Roma és az Atalanta harcolta ki a továbbjutást a következő fordulóba…

(Photo by Francesco Scaccianoce – UEFA/UEFA via Getty Images)

Hatalmas pofonba szaladt bele a Liverpool az Atalanta elleni odavágó során az Anfield gyepén, így Jürgen Klopp csapata igazi kamikaze üzemmódban érkezett Bergamoba, a legerősebb kezdővel kiállva az olasz csapat vendégeként, azonban az újabb történelmi fordítás ezúttal elmaradt, az olasz csapat továbbjutása pedig egy percig sem forgott kockán a csütörtöki játéknap folyamán.

A Liverpool ugyan hamar bekezdett, és hatalmas rohamokat vezetett a hazaiak kapujára, az Atalanta meg tudta őrizni a higgadtságát, és csupán az első félidőben kerültek nehéz helyzetbe, amikor Mo Salah értékesíthetett egy büntetőt egy hazai kezezést követően.

A félidőt így előnyben zárta a Liverpool, azonban a Vörösöknek még további két gólra lett volna szüksége, amely a második etapban sem érkezett meg, így az Atalanta 3-1-es összesítéssel jutott tovább az elődöntőbe, míg Jürgen Klopp csapata búcsúzott a kiírástól.

Atalanta – Liverpool 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Salah (7.)
Kiállítás: – ill. –

Atalanta: Juan Musso, Isak Hien, Sead Kolasinac, Berat Djimsiti, Marten de Roon, Éderson (Mario Pasalic), Teun Koopmeiners, Matteo Ruggeri, Davide Zappacosta, Gianluca Scamacca (Charles De Ketelaere), Aleksei Miranchuk (Ademola Lookman).

Liverpool: Alisson Becker, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Andy Robertson (Jayden Danns), Trent Alexander-Arnold (Joe Gomez), Alexis Mac Allister, Curtis Jones, Dominik Szoboszlai (Harvey Elliott), Cody Gakpo, Luis Díaz (Diogo Jota), Mohamed Salah (Darwin Núñez).

A játéknap másik rangadóján az AC Milan előtt állt a kihívás, hogy megfordítsa a párharcot, azonban az Atalantához hasonlóan az AS Roma sem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, sőt, Mancini és Dybala már az első félidőben jelezték, hogy nem védekezni fognak hazai pályán a rómaiak, hiszen míg az olasz a 12., addig az argentin a 22. percben talált be, így szinte idő előtt eldöntve a párharc végkimenetelét.

Az AC Milan ugyan lelkesen próbálkozott, azonban Gabbia góljának köszönhetően mindössze a szépítés jött össze a mérkőzés és a párharc lefújását megelőzően, így De Rossi csapata ünnepelhetett továbbjutást az elődöntőbe.

AS Roma – AC Milan 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Mancini (12.) Dybala (22.) ill. Gabbia (85.)
Kiállítás: Celik (31.) ill. –