Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Környezetvédelmi akción vettek részt a Ferencváros játékosai

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói a Budakeszi Vadasparkban…

 

A Ferencváros három magyar válogatott játékosa, Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás, valamint a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a Provident Pénzügyi Zrt. több képviselője faültetésen vett részt csütörtökön a Budakeszi Vadasparkban.

A programot a közelgő Föld napja alkalmából immár harmadszor szervezte meg a Provident az éves papírfelhasználásának ellensúlyozására. Boczán Viktor vezérigazgató beszédében egy kínai költőt idézett, akinek szavai szerint ha egy év évre előre gondolsz, akkor vess el egy magot, ha tíz évre, akkor pedig ültess egy fát. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében gondot fordítsanak a környezet védelmére, valamint arra, hogy csökkentsék a cég ökológiai lábnyomát.

Horváth Attila gazdasági igazgató elmondta, a Providentnél létrehozták a ProviGreen programot, amely nem csupán egy kezdeményezés, hanem egy elköteleződés a fenntarthatóság és a környezettudatosság irányába.

“A Budakeszi Vadaspark növényállományának gyarapítása csak egy példa arra, hogy milyen hatással lehetünk a környezetünkre, ha összefogunk és cselekszünk” – fűzte hozzá.

Az eseményen Dibusz elmondta, hogy fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet. A csapatkapitány kifejtette: örülnek annak, hogy ezzel a kis lépéssel hozzájárulnak a jövő generációi számára egy élhetőbb környezetet megteremtéséhez.

Az eseményen részt vett Lipcsei Péter, a zöld-fehér klub korábbi kitűnő játékosa, a Soroksár jelenlegi vezetőedzője, valamint az FTC U10-es utánpótláscsapatának több labdarúgója.