Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kétgólos hátrányt követően egy pontot sikerült megmentenie a Juventusnak – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 33. fordulójának pénteki játéknapjának a késő esti mérkőzésén a Cagliari otthonába látogatott a Juventus.

(Photo by Alessandro Tocco/NurPhoto via Getty Images)

A Juventus az első játékrészben nagyon gyenge játékkal rukkolt elő a pálya minden területén. Mindössze egyetlen alkalommal találták el a kaput, de az sem hordozott magában komolyabb veszélyt. A védelem pedig két büntetőt is összehozott, nevezetesen Bremer és Szczesny. A 30. percben Gaetano értékesítette az egyik büntetőt, majd a 36. percben Yerri Mina a másikat, így kétgólos előnyre tett szert a Cagliari már a mérkőzés harmadánál és a szünetig maradt is a 2-0-ás eredmény.

A második félidőben a vendégek összekapták magukat és sikerült a kétgólos hátrányt ledolgozniuk és legalább egy pontot megmenteniük. A 61. percben Dusan Vlahovic vágott erőből a kapuba egy szabadrúgást 18 méterről, amihez kellett a Cagliari játékosok hibája is, ugyanis a sorfal nagyon rosszul állt össze, így vágódhatott a labda a kapuba. Az egyenlítést érő találatot a hajrában szerezte a Bianconeri, a hazaiak a saját térfelükön labdát veszítettek, majd a balszélen Yildiz kapott egy labdát, aki a kapu elé tekerte és a menteni igyekező Dossena lábáról a saját kapujába vágódott a labda. A Juventus megmentett egy nagyon fontos pontot, ami még sokat érhet a végelszámolásnál, míg a Cagliari két szintén nagyon fontos pontot bukott el.

Cagliari – Juventus 2-2 (2-0)
Helyszín: Unipol Domus (Cagliari), Vezette: M. Piccinini
Gólszerzők: Gaetano (30. – büntetőből), Y. Mina (36. – büntetőből) ill. Vlahovic (61.), Dossena (87. – öngól)
Sárga lap: Luvumbo (45+2.), Nandez (60.) ill. Szczesny (36.), Weah (45+2.), Bremer (48.)
Kiállítás:ill.

Cagliari: Scuffet – Mina, Dossena, Hatzidiakos (Wieteska 87.)- Nandez (Zappa 79.), Makoumbou, Sulemana (Prati 46.), Augello – Luvumbo, Gaetano (Deiola 69.), Shomurodov (Viola 79.). Vezetőedző: Claudio Ranieri

Juventus: Szczesny – Gatti, Bremer, Danilo – Weah (McKennie 68.), Alcaraz (Yildiz 46.), Locatelli (Milik 74.), Rabiot, Cambiaso (Iling Junior 86.) – Vlahovic, Chiesa. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 33. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Genoa – Lazio 0-1
Cagliari – Juventus 2-2

Szombat:
18:00 Empoli – Napoli (Tv: Sport 2)
20:45 Verona – Udinese (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
12:30 Sassuolo – Lecce
15:00 Torino – Frosinone (Tv: Sport 2)
18:00 Salernitana – Fiorentina (Tv: Sport 2)
20:45 Monza – Atalanta (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 AS Roma – Bologna (Tv: Sport 1)
20:45 AC Milan – Inter (Tv: Sport 1)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore