Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított a River Plate világbajnoka – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő River Plate megújította rutinos világbajnok kapusa szerződését…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin River Plate együttese megerősítette, hogy a 2026-os naptári esztendő végéig meghosszabbította első számú kapusa, Franco Armani szerződését.

A 37 esztendős hálóőr 2018 óta minden sorozatot figyelembe véve 279 mérkőzésen védte a “milliomosok” kapuját, jelenleg a csapatkapitányi karszalagot is viseli. Armani az elmúlt bő hat évben két argentin bajnoki címet, három argentin Szuperkupát, egy argentin Kupát, továbbá 2018-ban Libertadores-kupát, 2019-ben Recopa Sudamericanát nyert az együttessel.

A rutinos kapus korábban hazájában a Ferro Carril Oeste és a Deportivo Merlo csapatában védett, míg 2010 és 2018 között a kolumbiai Atlético Nacionalt erősítette, mellyel ugyancsak nyert egy Libertadores-kupát 2016-ban öt hat kolumbiai bajnoki cím és egyéb sikerek mellett.

Armani 2018 óta 19 mérkőzésen védett az argentin válogatottban, jelenleg általában második-harmadik számú kapusként számolnak vele a keretben. Tagja volt a 2021-es Copa América-győztes és a 2022-es világbajnok Albiceleste névsorának.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!