Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: az Olympiakosz és a Milan jutott a döntőbe

A péntek délutáni órákban az UEFA nyoni főhadiszállásán rendezték meg az UEFA Ifjúsági Liga 2023-2024-es kiírásának elődöntőit…

(Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az első elődöntőben az Olympiakosz Pireusz U19 gól nélküli döntetlen után tizenegyesrúgásokkal győzte le a Nantes U19 együttesét. A görögök az első félidő hajrájában szereztek egy meg nem adott gólt C. Kostoulas révén, összességében pedig mindkét csapat előtt kisebb gólhelyzetek adódtak, de a 90 perc alatt egyik oldalt sem született. A szétlövések során a “kanáriknál” a négyből három lövő is hibázott, így az Olympiakosz végül magabiztosan jutott a döntőbe.

Olympiakosz Pireusz U19 – Nantes U19 0-0 (0-0) – tizenegyesrúgásokkal: 3-1
Gólszerzők:ill.

 

A másik mérkőzésen az AC Milan U19 a sírból hozta vissza 2-2-es döntetlenre az FC Porto U19 elleni elődöntőt, majd az olasz csapat tizenegyesekkel megnyerte a mérkőzést. A találkozó elején a Rossoneri fiataljai szereztek vezetést Filippo Scotti találatával, majd a portugálok az első játékrész hajrájában egyenlítettek Jorge Meireles tizenegyesével. A második játékrészben mindkét csapatnak adódtak helyzetei, majd a félidő derekánál Gabriel Bras a Portót juttatta 2-1-es előnyhöz. A milánóiak komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, és a 93. percben a csereként pályára lépő dán Alexander Simmelhack kiegyenlítette a találkozó állását, ezzel tizenegyesekre mentette a párharcot. A büntetőpárbaj során pedig az olasz csapat bizonyult jobbnak, így ők jutottak be a hétfői fináléba.

FC Porto U19 – AC Milan U19 2-2 (1-1) – tizenegyesrúgásokkal: 2-4
Gólszerzők: Meireles (41. – büntetőből), Bras (65.), ill. Scotti (12.), Simmelback (90+3.)