Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: rangadót nyert a Leicester City és átvette a vezetést a bajnokságban

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 44. fordulójának nyitómérkőzésén a bajnoki címért küzdő Leicester látta vendégül a rájátszást érő helyekért harcoló West Bromwichot.

(Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Az első bő negyedórában több ígéretes helyzetet is kidolgoztak a vendégek, azonban egyiket sem sikerült gólra váltani, ugyanis a játékosok rendre célt tévesztettek. Ahogy pedig az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A 22. percben egy beadást követően Jamie Vardy csúsztatta kapura a labdát, amit Palmer kapus hárítani tudott, de a labda pont Wilfried Ndidi elé pattant, aki 1 méterről a léc alá vágta a labdát, így a Leicester megszerezte a vezetést. Még a szünet előtt könnyedén kettőre növelhették volna előnyüket a “Rókák”, ugyanis büntetőhöz jutottak, azonban azt Vardy a kapufára lőtt.

A második játékrész első 15 percében ismét több helyzetet alakított ki a West Bromwich, azonban ezúttal sem sikerült bevenni a hazaiak kapuját, csak a kapufát sikerült eltalálniuk. A sok kihagyott lehetőséget ezúttal is megtorolta a Leicester, a 65. percben a büntetőt hibázó Jamie Vardy bólintotta 5 méterről a kapuba Fatawu beadását. A 76. percben a sok kihagyott lehetőséget követően egyet sikerült értékesítenie a vendégeknek, Cedric Kipe ugratta ki remekül Jed Wallace-t, aki ziccerben a végsőkig kivárt, majd remekül gurított Hermansen mellett a kapuba. A hátralévő időt pedig kihúzta a Leicester City, így rangadót nyert és átvette a vezetést a bajnokságban három fordulóval a vége előtt, míg a West Bromwich még nem biztosította be helyét a feljutásért vívott rájátszásba.

Leicester – West Bromwich 2-1 (1-0)
Helyszín: King Power Stadium (Leicester), Vezette: T. Bramall
Gólszerzők: Ndidi (22.), Vardy (65.) ill. Wallace (76.)

A 44. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Szombat:
Leicester – West Bromwich 2-1
16:00 Cardiff – Southampton
16:00 Huddersfield – Swansea
16:00 Norwich – Bristol City
16:00 Rotherham – Birmingham
16:00 Stoke – Plymouth
16:00 Sunderland – Millwall
16:00 Watford – Hull
18:15 QPR – Preston

Vasárnap:
13:30 Blackburn – Sheffield Wednesday

Hétfő:
21:00 Middlesbrough – Leeds (Tv: Match4)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore