Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Bernardo Silva góljával a Manchester City jutott be elsőként a fináléba! – videóval

Megkezdődött az FA-kupa elődöntős szakasza, ahol a címvédő Manchester City a Chelsea ellen próbálta meg kiharcolni a fináléba jutást.

(Photo by Rob Newell – CameraSport via Getty Images)

Újabb komoly feladat várt a hét közepén a BL-től búcsúzó Manchester Cityre, jött ugyanis egy újabb sorozat, az FA-kupa, ahol még harcban álltak a címvédésért. A Chelsea elleni elődöntő igen jó iramot hozott, mindkét csapat előtt adódtak ígéretes lehetőségek az első 30 percben, de ezeknél a befejezésekbe vagy az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Az első komoly helyzet a 37. percben alakult ki, amikor Palmer tudta kicselezni a védőjét a tizenhatoson belül, majd ballal megpróbálta célba venni a jobb alsót, de Ortega vetődve leért a lövésre. Ezen kívül más nagy helyzet nem alakult ki, így gól nélküli döntetlennel mentek pihenni a felek.

A második játékrész első komoly lehetősége a Chelsea előtt adódott, a 49. percben Jackson próbálta meg eltekerni a bal alsóba a labdát, de Ortega hárítani tudott, majd az ezt követő beadásnál is a szenegáli támadó tudott fejelni, ám ebben nem volt elég erő, így Ortega ezt könnyedén fogta. Az első nagy manchesteri lehetőség az 53. minutumban alakult ki, amikor egy passzt követően Foden villámgyors lövéssel vette célba a jobb alsót, Petrovic viszont rendkívül gyorsan leért a lövésre. A 69. percben megint Petrovictól volt szükség egy védésre, aki Doku próbálkozását hárította. A City a véghajrához közeledve egyre nagyobb nyomást igyekezett kifejteni a Chelsea védelmére, és a 84. percben sikerült is feltörniük a londoniak védelmét! Ekkor Doku passza után de Bruyne centerezett, a beadást azonban Petrovic kirúgta lábbal, igaz így pont Bernardo Silva elé került a játékszer, aki a szinte teljesen üresen maradt kapuba tudott passzolni, 1-0! Ezt követően a Chelsea hiába próbált meg mindent, nem tudtak helyzetet kidolgozni az egyenlítés érdekében, így a címvédő Manchester City jutott be elsőként a fináléba.

Manchester City – Chelsea 1-0 (0-0)
Helyszín:
Wembley Stadion Vezette: M. Oliver
Gólszerző:
Silva (84.) ill.-
Sárga lapok: Álvarez (58.), de Bruyne (86.) ill. Caicedo (45.), Fernández (86.)
Kiállítás: ill.-

Manchester City: Ortega – Aké, Akanji, Walker – Stones (Dias 46.), Rodri – Grealish (Doku 65.), de Bruyne, Silva, Foden – Álvarez (Bobb 88.) Vezetőedző: Pep Guardiola

Chelsea: Petrovic – Gusto (Disasi 80.), Silva, Chalobah, Cucurella (Chilwell 88.) – Fernández (Sterling 88.), Caicedo – Palmer, Gallagher, Madueke (Mudryk 80.) – Jackson Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntők eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester City – Chelsea 1-0

Vasárnap:
16:30 Coventry City (II.) – Manchester United (Tv: Spíler 1)