Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hazai pályán aratott kiütéses sikert a Puskás Akadémia a Paks ellen! – videóval

A labdarúgó NB I 29. fordulójának nyitó mérkőzését a 4. helyezett Puskás Akadémia, és a 2. pozícióban álló Paks összecsapása nyitotta.

Nem hozott sok lehetőséget az első játékrész első fele, némileg aktívabban kezdte a mérkőzést a Paks, de ez igazán nagy helyzetekben nem mutatkozott meg. A félidő közepéhez érve egyre inkább átvette az irányítást a Puskás Akadémia, amely a 23. percben meg is szerezte a vezetést! Ekkor egy bal oldali beadást Corbu tudott középre visszafejelni, ami pont Nissilä elé került, ő pedig 12 méterről a jobb alsóba lőtte a labdát, 1-0! A 30. minutumban aztán ismét a hazaiak veszélyeztettek Puljic révén, aki 25 méterről egy kellemetlen pattogós lövést engedett el szabadrúgásból, Szappanos azonban leérte a jobb alsóba, és szögletre ütötte a játékszert. A szünet előtt még egy veszélyesebb lehetőség adódott a Puskás előtt, egy beívelt szabadrúgás tán Stronati tette középre a hosszú saroktól a játékszert, de a középen érkezők pont lemaradtak a labdáról, így megmaradt az egygólos különbség a felek között.

A második félidőt két cserével indította Bognár György, de ezek a változtatások sem tudtak javítani a Paks támadójátékán. A vendégek részéről egy veszélyes lehetőség így is kialakult, az 57. percben Windecker vette célba szabadrúgásból Pécsi kapuját, de a lövése kevéssel elkerülte a jobb felsőt. Ezt követően viszont megduplázta az előnyét a hazai gárda! A 60. percben egy szabadrúgást végezhetett el Szappanos, de a labdát a félpályánál Nissilä gyűjtötte be, majd kiváló labdát adott Puljicnak, aki Szappanos mellett elpörgetve a bal sarokba helyezte a játékszert, 2-0! A 68. minutumban Lenzsér hibája után a csereként beálló Colley került nagy helyzetbe, a kivetődő Szappanos azonban nagy bravúrral védeni tudta a közelről érkező próbálkozást. A 71. percben aztán büntetőhöz jutott a hazai alakulat, miután Colleyval szemben Osváth volt szabálytalan a büntetőterületen belül. A labda mögé Nagy Zsolt állt, ő pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 3-0! A 80. percben aztán még tovább nőtt a különbség a felek között, miután Komáromi 17 méterről védhetetlenül kilőtte a jobb felsőt szabadrúgásból, 4-0! A végeredményt a 89. percben állították be a hazaiak, amikor egy beívelt szabadrúgást Szolnoki 14 méterről fejelt a bal alsóba, 5-0! A Puskás Akadémia ezzel a kiütéses sikerrel 4 pontra megközelítette a Paksot a tabellán, amely sorozatban ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban.

Puskás Akadémia – Paks 5-0 (1-0)
Helyszín:
Pancho Aréna Vezette: Pintér Csaba
Gólszerzők:
Nissilä (23.), Puljic (60.), Nagy Zs. (73. – büntető), Komáromi (80.), Szolnoki (89.) ill.-
Sárga lapok: Puljic (40.), Brandon (76.), Colley (82.) ill. Kinyik (39.), Papp (41.), Szabó J. (59.), Osváth (71.)
Kiállítás:ill.-

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon (Markgráf 86.) – Szolnoki, Plsek (Favorov 86.), Nissilä (Komáromi 67.) – Corbu (Batik 81.), Puljic (Colley 67.), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács (Silye 46.), Papp, Windecker (Vécsei 63.), Balogh (Böde 46.), Osváth – Haraszti (Tóth 76.), Könyves (Hahn 63.) Vezetőedző: Bognár György

A mérkőzés összefoglalója:

A 29. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Puskás Akadémia – Paks 5-0
17:00 Ferencváros – Kisvárda (Tv: M4 Sport)
19:30 Diósgyőri VTK – Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
14:05 Kecskeméti TE – Mezőkövesd (Tv: Duna World)
16:00 Fehérvár – Zalegerszeg (Tv: M4 Sport)
18:30 Újpest – MTK Budapest (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore