Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a BL-búcsú után a bajnokságban is meglepő vereséget szenvedett az Atlético Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 32. fordulójának vasárnapi játéknapján a középmezőnyhöz tartozó Alaves a BL indulásért harcban lévő Atlético Madriot fogadta.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Nagyon kevés lehetőséget hozott a mérkőzés első félideje, de az első negyedóra végén így is meg tudta szerezni a vezetést a hazai gárda. Ekkor az Atléticio védők nem tudtak tisztázni a saját kapujuk elől, a labdára pedig Benavidez csapott le, aki 20 méterről gyönyörűen a bal alsóba tekert, 1-0! A 17. percben már meg is duplázhatta volna az előnyét az Alaves. Egy védelmi hibát kihasználva Diego Simeone fia, Giuliano került ígéretes helyzetbe szemben a kapuval, de a lövése végül a felsőléc felett szállt el. Az Atlético a 30. perc után vált némileg veszélyesebbé, de előbb Lino lövését védte Sivera, majd de Paul próbálkozásánál az egyik védő mentett önfeláldozóan, de ezeken kívül nem alakult ki más madridi lehetőség az első 45 percben, így egygólos hátrányban vonulhatott pihenőre Diego Simeone csapata.

A második játékrész első veszélyes helyzete is a hazaiak előtt adódott, a védelemből jól kimozduló Kike Garcia került jó helyzetbe, a lövése viszont elkerülte Oblak kapuját. Az 55. minutumban is Kike Garcia próbálkozott, ez viszont középre tartott, így Oblak hárítani tudta a lövést. A 60. perctől az Atlético egyre jobban átvette az irányítást, és komoly mezőnyfölényt alakítottak ki, de ez igazán nagy helyzetek formájában sokáig nem mutatkozott meg. A 77. percben aztán egy szép kombináció végén Lino lőhetett 12 méterről, de Sivera visszaért a jobb alsóba tartó labdára és bravúrral hárított. A 82. percben aztán Correa is célba vette ugyanazt a sarkot, Sivera azonban még nagyobb bravúrt bemutatva szögletre tudta ütni a labdát. Végül hiába próbálkoztak a “Matracosok”, a ráadás perceiben ugyanis eldöntötte a három pont sorsát az Alaves! A 92. percben a hazaiak megindultak egy ellentámadással, aminek a végén Vicente beadását Rioja vágta kapásból védhetetlenül a hálóba, 2-0! Az Alaves így három vereséget követően tudott ismét nyerni a bajnokságban, míg az Atlético nem tudta kihasználni a Bilbao pontvesztését a 4. helyért folytatott harcban.

Alaves – Atlético Madrid 2-0 (1-0)
Helyszín:
Estadio Mendizorrotza Vezette: J. Manzano
Gólszerzők:
Benavidez (15.), Rioja 90+2.) ill.-
Sárga lapok: Guridi (2.), Lopez (6.), Abqar (33.), Benavidez (49.), Marin (69.) ill. Correa (45.), Azpilicueta (50.), Savic (69.)
Kiállítás:ill.-

Alaves: Sivera – Lopez, Marin, Abqar, Tenaglia, Gorosabel (Rioja 88.) – Guridi (Guevara 70.), Blanco, Benavidez – Simeone (Vicente 79.), Garcia (Panichelli 79.) Vezetőedző: Luis Garcia Plaza

Atlético Madrid: Oblak – Savic (Raihani 81.), Gimenez, Azpilicueta (Mandava 57.) – Molina (Hermoso 81.), de Paul (Saúl 46.), Koke, Barrios (Riquelme 68.), Lino – Correa, Griezmann Vezetőedző: Diego Simeone

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Athletic Bilbao – Granada 1-1

Szombat:
Celta Vigo – Las Palmas 4-1
Rayo Vallecano – Osasuna 2-1
Valencia – Real Betis 1-2
Girona – Cádiz 4-1

Vasárnap:
Getafe – Real Sociedad 1-1
Almeria – Villarreal 1-2
Alaves – Atlético Madrid 2-0
21:00 Real Madrid – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Sevilla – Mallorca (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore