Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin trénert nevezett ki a nagy múltú brazil csapat – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően kinevezte új edzőjét a brazil élvonalbeli Sao Paulo FC együttese…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Sao Paulo FC bejelentette, hogy a 2025-ös naptári esztendő végéig Luis Zubeldíát nevezte ki a csapat új vezetőedzőjének.

A 43 éves argentin szakember annak idején az argentin bajnokság történetének legfiatalabb trénere volt, amikor 2008-ban 27 esztendően átvette utolsó aktív csapata, a Lanús irányítását. Zubeldía a Buenos Aires-i gárdát két ízben is irányította, valamint hazájában még a Racing Club edzője volt, azon kívül több ecuadori csapatnál, Kolumbiában, Paraguayban és egy rövid ideig még Spanyolországban is dolgozott a Deportivo Alavés kispadján. Az argentin tréner az eddigi legnagyobb sikereit legutóbbi állomás helyén az ecuadori LDU Quitónál érte el, mellyel 2023-ban Copa Sudamericanát és országos bajnoki címet nyert, ám 2024 januárjában távozott a posztjáról.

Az SPFC a 2021-es Paulista-bajnoki címet leszámítva az elmúlt években nem sikert élt meg, 2022-ben elvesztette a Copa Sudamericana döntőjét. A patinás brazil csapatot az év elejétől Thiago Carpini irányította, ám miután az idei állami bajnokságban csak a negyeddöntőig jutottak, az újonnan indult országos bajnokságban pedig az első két meccsüket elvesztették, a héten leváltották őt a posztjáról.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!