Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: kikapott, azonban így is bejutott a döntőbe a Juventus – videóval

Az Olasz Kupa elődöntőinek visszavágóit rendezték a héten, és a keddi játéknapon a Juventus kétgólos előny tudatában látogatott a Lazióhoz.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Lazio gyorsan ledolgozott a hátrányából egy gólt, a 12. percben Luis Alberto tekert egy szögletet a kapu elé, amire Taty Castellanos remek ütemben emelkedett és bólintott védhetetlenül a kapuba, 1-0! A Juventus első komolyabb lehetősége a 23. percben alakult ki, de Dusan Vlahovic lövését Mandas védeni tudta. A 44. percben kis híján egalizálta a párharc állását a Lazio, de Taty Castellanos lövését Mattia Perin hatalmas bravúrral hárította.

A második játékrész elején, a 49. percben sikerült ledolgoznia kétgólos hátrányát a fővárosiaknak, Luis Alberto passzát követően sikerült lefordulnia Castellanosnak Bremerről, majd miután egyet tolt a labdán ellőtte Perin mellett a kapuba a csatár, 2-0! A Juventus az 57. percben ismét javára fordíthatta volna a párharc állását, azonban McKennie középre piszkált labdáját követően Marusic hatalmasat mentve tisztázni tudott Vlahovic elől. A 83. percben a “Zebráknak” összejött a gól két cserejátékos révén, egy beívelést követően Timothy Weah szedte össze a labdát, majd erőből középre lőtt, ami pont Arkadiusz Miliket találta meg, a lengyel csatár pedig első érintéséből közelről a kapuba vágta a labdát, 2-1! A hátralévő perceket pedig lepörgették a torinóiak, így bejutottak a döntőbe, ahol az Atalanta – Fiorentina párharc győztesével találkoznak majd május 15-én.

Lazio – Juventus 2-1 (2-0), Összesítésben: 3-2 a Juventus javára. 
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: D. Orsato
Gólszerzők: Castellanos (12., 49.) ill. Milik (83.)
Sárga lap:ill. Locatelli (35.)
Kiállítás: ill.

Lazio: Mandas – Romagnoli, Casale, Gila (Patric 46.) – Hysaj, Guendouzi (Pedro 85.), Cataldi (Rovella 81.), Marusic – Felipe Anderson (Vecino 61.), Luis Alberto, Castellanos (Immobile 81.). Vezetőedző: Igor Tudor

Juventus: Perin – Danilo, Bremes, Alex Sandro – Cambiaso (Weah 70.), McKennie (Yildiz 82.), Locatelli, Rabiot, Kostic – Chiesa (Alcaraz 90+1.), Vlahovic (Milik 82.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A mérkőzés videós összefoglalója: