Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG elnöke üzent a Barca elnökének: “Ez a hülye Szuperliga nem fog összejönni!”

A Paris Saint-Germain első embere üzent a Barcelona első emberének arról, hogy tegyen le a Szuperliga ötletéről, mert szerinte, nincsen semmi értelme.

(Photo by Aitor Alcalde – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer Al-Khelaifi arra kérte a Barcelona elnökét, Joan Laportát, hogy mondjon le a “hülye” Szuperligáról.

A La Liga-rivális Real Madrid és a Barcelona az egyetlen, akik továbbra is támogatják a Szuperligát, miután az olasz Juventus kezdeményezte, hogy 2023 júliusában lépjen ki a projektből.

A Szuperligát 2021 áprilisában 12 klub indította el, de 9 – a Manchester City, a Manchester United, a Liverpool, a Chelsea, az Arsenal, a Tottenham, az Inter, az AC Milan és az Atletico Madrid – ezt követően visszavonta támogatását, miután a hír a szurkolóik nemtetszését váltottak ki. A francia PSG, valamint a német óriások, mint a Bayern München és a Borussia Dortmund, már a kezdetektől fogva határozottan ellenezték a Szuperliga ötletét.

Al-Khelaifi, aki egyben az Európai Klubszövetség (ECA) elnöke is – ez a szervezet képviseli a profi klubok érdekeit az európai labdarúgás irányító testületében, az UEFA-ban, amelynek tagjai között nincsenek olyan klubok, amelyek továbbra is támogatják a Szuperligát – most arról beszélt, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a két klub BL-találkozója előtt felvetette a témát Laportának.

“Mindig is azt mondtam, hogy a Szuperliga nem fog létrejönni”

– mondta Al-Khelaifi az El Mundónak.

“A Bajnokok Ligája a világ legjobb sorozata, és ezek a klubok (a Barcelona és a Real Madrid) azért játszanak ott, mert tudják, milyen fontos ez a verseny.”

Al-Kheliafi hozzátette, hogy az ECA “tovább növekszik” a két spanyol klub tagsága nélkül is, és elmondta, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágója előtt találkozott is Laportával:

“Megkérdeztem tőle: ‘Mikor fogsz lemondani a Szuperliga ostoba ötletéről?’ Biztos vagyok benne, hogy fel fogja adni. Ennek semmi értelme.”

A PSG a Barcelona elleni negyeddöntőt összesítésben 6-4-re nyerte, így a Borussia Dortmund ellen fog játszani az elődöntőben. A másik ágon a Real Madrid a Bayern Münchennel találkozik.