Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sokoldalú középpályást igazolt az Inter Miami – HIVATALOS

Sokoldalú karmester szerződtetésével erősödött tovább az MLS-ben szereplő Inter Miami játékoskerete…

(Photo by Richard Callis/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az Inter Miami a naptári esztendő végéig szóló megállapodást kötött a brazil Corinthians paraguayi középpályásával, Matías Rojasszal, akivel az új szerződés opcionálisan további két évvel meghosszabbítható lesz.

A 28 esztendős középpályás hazájában a patinás Cerro Porteno együttesében nevelkedett, de az első csapatban kevés lehetőséghez jutott, menet közben kölcsönben az argentin élvonalban tűnt fel a Lanús és a Defensa y Justicia soraiban. Rojas 2019-ben került az argentin Racing Clubhoz, ahol minden sorozatot figyelembe véve 126 meccsen 26 gólt és 13 előkészítést regisztrált 2023 júliusáig. A csapat alapembere volt, irányítóként és a két szélen, vagy akár visszavontabb szerepkörben is megállta a helyét, azonban kilenc hónappal ezelőtt Brazíliába szerződött.

Rojas az elmúlt hónapokban 30 tétmérkőzésen lépett pályára a Timao színeiben, és bár fontos kiegészítő ember volt, a kezdőcsapatban nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának, így távozása elé sem gördítenek akadályt.

A rutinos labdarúgó 2019 óta 11 mérkőzésen szerepelt a paraguayi válogatottban, egyetlen gólját egy Chile elleni barátságos meccsen szerezte a címeres mezben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!